Адвокатът на Цветан Василев: Пеевски е посещавал КТБ всеки ден

15.05.2015 г. 11:54:11 ч.
/
Адвокатът на Цветан Василев: Пеевски е посещавал КТБ всеки ден
Делян Пеевски е посещавал "Корпоративна търговска банка" (КТБ) и Цветан Василев почти всеки ден и това е известен факт. Това заяви адвокатът на разследвания от прокуратурата банкер Константин Симеонов пред бТВ.
Той загатна, че предстои пускането на нови клипове на Цветан Василев с известни публични фигури. Юристът подчерта обаче, че така както списъците с гости в сградата на КТБ не били разпространени от обвиняемия банкер, така и новите видеоклипове няма да бъдат пуснати от него.
Според Константинов липсата на "най-успелия млад мъж" Пеевски в листата с посетители в централата на КТБ се дължи на няколко причини. Едната от тях е статутът му на много вътрешен човек, подобно на самия Цветан Василев и на изпълнителните директори на банката, чиито посещения не се отразяват на хартия. Друг вариант е да е влизал по друг начин или пък се е пазил, готвейки се за това, което предстои.

"Къса е паметта на много хора. Имаше период, в който почти през цялото време бяха заедно двамата. Сега да се кръстим и да казваме как нямат нищо общо е по-скоро смешно, не толкова срамно", коментира Симеонов.
В четвъртък в медиите изтече списък с посетителите на Цветан Василев в КТБ, в който не присъства името на депутата от ДПС Делян Пеевски. Филтрираният списък се появи три седмици след компрометиращото видео на Василев с управителя на БНБ Иван Искров. Двамата изпълняваха прегърнати народната песен "Назад, назад моме Калино".  В списъка фигурират имена на политици, шефове на регулаторни органи, на началници от разузнавателните служби, бизнесмени, медийни издатели и журналисти.
Самият Цветан Василев отрече той да е подателят на електронното писмо, в което са сканирани копия на десетки страници на тетрадка, в която в различни периоди на 2013-та и 2014-та година са били записвани имената на посетителите на централата на КТБ на бул. "Цар Борис Трети" в София. Времето съвпада с момента, когато настъпва раздор в отношенията между Цветан Василев и близкия му преди това партньор Делян Пеевски, но името на депутата не попада в разпространения списък. В него няма и представители на ГЕРБ. Друго впечатляващо отсъствие е това на магистрати.
Цветан Василев категорично не е изпратил списъците с посетители,каза Константин Симеонов. "Първата работа ми беше да му се обадя на него (Цветан Василев – бел.ред.), за да разбера дали той го е изпратил. Реакцията беше, че няма нищо общо. Беше го прочел вече в някои от сайтовете", каза адвокатът му.
Той обаче призна, че ако е зависело от него, щял да изпрати имената именно в четвъртък, заради телевизионно интервю на друг депутат от ДПС – Йордан Цонев, който обяви, че не е имал нищо общо с Василев и банката. Името на Йордан Цонев беше в разпространения списък на записаните посетители в банката.
"Подобен тип неща, както беше с видеоклипа (в който Василев и шефът на БНБ Иван Искров празнуват заедно – бел. ред.), идва да покаже, че някои хора лъжат за КТБ и за отношенията си с Цветан Василев. Лошото е, че от момента, в който Цветан Василев е в немилост, всички гледат как да се прекръстят и да докажат, че не са имали нищо общо с него", каза Симеонов.
Снимка:www.svobodata.com
Източник:mediana.bg

Коментирайте
Подобни новини
Премиерът ще сигнализира ДАНС и прокуратурата за случая с болница "Мама и Аз"
Премиерът ще сигнализира ДАНС и прокуратурата за случая с болница "Мама и Аз"
Очаква се цените на бензина и дизела да се запазят същите през летния сезон
Очаква се цените на бензина и дизела да се запазят същите през летния сезон
НЗОК потвърди, че е дала положителни становища за проекта за частна детска болница
НЗОК потвърди, че е дала положителни становища за проекта за частна детска болница
Около 800 хил. българи ежегодно заминават в чужбина като сезонни работници
Около 800 хил. българи ежегодно заминават в чужбина като сезонни работници



Яндекс.Метрика