Начало >Добруджа >Общество

Агро семинар събира зърнопроизводители от цялата страна, ще се обсъждат важни за сектора въпроси

24.11.2022 г. 10:57:37 ч.
/
Агро семинар събира зърнопроизводители от цялата страна, ще се  обсъждат важни за сектора въпроси
Изключително важно събитие за заетите в сферата на земеделието започва днес в Пловдив. То събира представители на всички сдружения, които са членове на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Предстои да се обсъдят много важни въпроси, каза Радостина Жекова – председател на Добруджански съюз на зърнопроизводителите, който е част от Асоциацията. Тя ще участва в 10-тия Национален агро семинар  в Пловдив, който е проява на Националната асоциация на зърнопроизводителите и се провежда след 3 години прекъсване, заради пандемията от коронавирус.

Агро семинарът се открива в 13.00 часа с приветствие на председателя на НАЗ Костадин Костадинов и официалните гости. Най-заслужилият млад фермер ще получи стипендията на НАЗ на името на Иван Генчев Танев.

Поканени са президентът Румен Радев, министърът на земеделието Явор Гечев, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“, както и представители на министерството и ДФЗ.

Още първия ден – днес, ще се състои много важна среща с представители на министерството на земеделието, на която ще бъдат зададени много важни въпроси. Те са свързани предимно със следващия програмен период, с подпомагането по финансовата линия на ДФ „Земеделие“ и т. н., уточни Радостина Жекова. Агро семинарът включва много презентации на наши колеги по актуални за зърнопроизводителите теми като семена, торове, препарати, добави тя.   

Лектори на втория ден – 25 ноември, ще бъдат компании, които предлагат различни продукти, препарати и семена за зърнопроизводство.

Коментирайте
Подобни новини
Вестник ГЛАС: Отново зачестяват телефонните измами!
Вестник ГЛАС: Отново зачестяват телефонните измами!
Захлаждане от понеделник
Захлаждане от понеделник
Ремонтни дейности от 28.11. – 2.12. в Добрич
Ремонтни дейности от 28.11. – 2.12. в Добрич
"Подари Рождество в един дом” кампания на фондация "Искам бебе"
"Подари Рождество в един дом” кампания на фондация "Искам бебе"Яндекс.Метрика