Начало >Добруджа >Регионални

Акценти от четвъртата среща "Попитай кмета" в Генерал Тошево

01.06.2016 г. 10:55:55 ч.
/
Акценти от четвъртата среща "Попитай кмета" в Генерал Тошево
Четвъртата среща от инициативата “Попитай кмета” се проведе в началото на седмицата в община Генерал Тошево. По традиция кметът Валентин Димитров започна срещата с кратък отчет на свършеното през изминалия месец. Като голям успех за Общината беше отчетен фактът, че вече са заделени 3 500 000 лева за рехабилитация на държавния път Преселенци – Сърнино, който отдавна е в много лошо състояние. Подписан беше договор на стойност 207 265 лева по проект за ранно детско развитие. През изминалия месец бяха обзаведени и две нови детски площадки, на които са поставени нови уреди. Сложени са и нови уреди в детските градини – ОДЗ “Радост” и ОДЗ “Пролет, изградена е съблекалня на стадиона в село Люляково. По този начин, отборът на “Дружба” ще може да играе домакинските си срещи в село Люляково. Миналата седмица е подаден проект към фонд “Социална закрила” за кухненско обзавеждане на Домашния социален патронаж на стойност 24 000 лева.
За предстоящия месец юни, кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров съобщи, че се очаква покана за подписване на договор по един значим социален проект на стойност 500 000 лева. Той е за откриване на център за почасови услуги, който ще предоставя услугите личен асистент, домашен асистент и домашен помощник. В рамките на месец юни се очаква да излезе класирането по петте проекта по Трансгранично сътрудничество България – Румъния. През месеца ще се проведат няколко фестивала - “Подари ми море” в село Крапец, който се организира съвместно с Община Шабла. Гост на събитието ще бъде Бони Милчева, която ще изнесе концерт и в Генерал Тошево на 5 юни. На 19 юни ще се проведе поредното издание на Еньовския събор на язовир Дрян. Концерт в лятното кино на града ще изнесе Руслан Мъйнов.
В рамките на инициативата “Попитай кмета”, гражданите зададоха своите въпроси към екипа на градоначалника и да отправят молби по наболели проблеми. Участниците в тази среща бяха само двама, като отново имаше питане за състоянието на горичката край ЖП гарата в града и евентуалното наличие на змии и кърлежи във високата трева по железопътните линии. Друг въпрос беше свързан с наличието на няколко изоставени къщи по ул. “Пирин”, в които има буйна растителност. Тези къщи обаче са частна собственост и Общината няма законови мерки, с които да се справи с този проблем. Гражданите зададоха и питане за нарушеното водоподаване. Отговорът на кметския екип е, че има проблем с помпите в дълбокия сондаж. Аварията вече е отстранена, като следва да се монтират нови модерни защити на тези помпи. Това ще позволи, когато токът спре, те автоматично да се включват. Проблем е също и това, че вече няма дежурни служители в помпената станция заради съкращения и това пречи на работата при спиране на ток или аварии. Когато токът спре, помпите също спират да работят, а след това докато се напълнят водоемите, няма вода в почти целия град. Има обаче уверение от ВИК, че се работи усилено по отстраняването на проблема.
Източник:Община Ген.Тошево

Коментирайте
Подобни новини
Президентът даде Балчик за пример в развитието на културния туризъм
Президентът даде Балчик за пример в развитието на културния туризъм
Президентът Радев ще открие Годишната среща на местните власти в Албена
Президентът Радев ще открие Годишната среща на местните власти в Албена
Александър Сано ще гостува в Шабла за среща на тема "Заедно срещу агресията“
Александър Сано ще гостува в Шабла за среща на тема "Заедно срещу агресията“
На финалната права е прибирането на слънчогледа в област Добрич
На финалната права е прибирането на слънчогледа в област Добрич



Яндекс.Метрика