Начало >Добруджа >Общество

„Алексия” ще отбележи своята 30-та годишнина с празничен концерт (ВИДЕО)

15.05.2024 г. 14:43:35 ч.
/
„Алексия” ще отбележи своята 30-та годишнина с празничен концерт (ВИДЕО)
С празничен концерт спортен клуб по гимнастика „Алексия” ще отбележи своята 30-та годишнина. Той ще се проведе на 31 май, от 19.00 часа, в драматичен театър „Йордан Йовков”. Интересът към събитието е много голям и всички покани вече са раздадени.

Концертът ще включва част от шампионския репертоар на клуба, когато той се занимаваше с танци, както и новите съчетания по гимнастика, които подготвяме за предстоящия държавен спортен календар, обясни за медийна група „Добруджа” треньорът и президент на клуб „Алексия” Севдалина Мавродиева-Нейкова. За първи път в Добрич ще се проведе концерт на гимнастически килим, отбеляза тя. Той е закупен с подкрепата на Община град Добрич.

В концерта ще участват всички 130 момичета, които към момента тренират в „Алексия” – от най-малките – 4-годишните, до женския състав.

Програмата на празничното събитие в драматичен театър „Йордан Йовков” ще включва и награждаване със специални статуетки на шампионите на „Алексия” през годините, като специално за събитието от София, Англия и САЩ ще се завърнат едни от най-успешните бивши възпитаници на клуба, които са многократни световни шампиони, след което успешно са се реализирали в сферата на изкуството у нас и по света. Сред тях са Симеон Атанасов от Държавна опера и балет – София; Паола Матеева, която снима филми за „Нетфликс” в Лондон; Нанси Георгиева и Мария Узунова, които имат своя танцова школа в щатите. На церемонията ще бъдат наградени и хората, които помагат на клуба.

„Този юбилей за мен е много голяма гордост, защото създадох не само много шампиони, а и много личности и успешни хора. За тези 30 години хиляди деца са минали през „Алексия”. Отгледах 2-3 поколения красиви жени на Добрич. Благодарна съм на родителите, които имат ясна и точна визия за децата си. Родителите и децата трябва да са много мотивирани, защото подготовката е много тежка – ансамблите тренират 6 дни в седмицата, между 2 и 4 часа на ден. За да го направиш, трябват много търпение, труд, желание и подкрепата на семейството. Канена съм неколкократно да поставям хореографии в чужди страни, но никога не съм приемала тези оферти. Много съм привързана към децата в Добрич и знам как да постигна успехите, които искам, с тези деца. Въпреки разликите в материалната база и в заплащането в чужбина, винаги е натежавала любовта към моя роден град и към децата тук. Дълги години, дори и в по-малки зали, дори и на студено през зимата, сме успявали много пъти да вземем световни титли. Смятам, че моето призвание е да бъда тук. Аз съм много добър приятел на всички деца, но те знаят, че когато работим, има изключително голяма дисциплина в моите тренировки – не се говори, а се работи много усърдно. Чувствам се горда от постигнатото през тези 30 години. Всички тренирали в „Алексия” станаха успешни хора. Обичам изявите на децата, обичам да ги гледам как растат и смело влизат в живота и в професиите, които са си избрали. Медалите и купите за мен не са фикс-идея – много по-хубаво ми е да гледам развитието и порастването на всяко дете”, сподели  Севдалина Мавродиева-Нейкова.

Новият дом на „Алексия” е в сградата на НТС. Там са обособени две зали за тренировки на най-високо ниво – една голяма и една по-малка. Във фоайето на НТС могат да се видят и част от множеството купи, спечелени от „Алексия” през изминалите 30 години. В треньорския екип на клуба влизат още Славена Костова, Ваня Колева и Ралица Енева.

Юбилеят на „Алексия” ще бъде отбелязан с още едно събитие тази година – с представление през есента на мюзикъла „Цар Лъв”, който Севдалина Мавродиева-Нейкова постави на сцена преди 10 години. Над 120 деца ще участват в този мащабен проект.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето на 27 май
Прогноза за времето на 27 май
Ваня Вълкова ще бъде гост на благотворителна фолклорна вечер в подкрепа на ВК „Добруджа 07“
Ваня Вълкова ще бъде гост на благотворителна фолклорна вечер в подкрепа на ВК „Добруджа 07“
ИЗБОРИ 2024: ГЕРБ-СДС ще работят за подобряване на пътната инфраструктура в община Добричка
ИЗБОРИ 2024: ГЕРБ-СДС ще работят за подобряване на пътната инфраструктура в община Добричка
Трета вечер абитуриенти от Добрич минаха по червения килим (СНИМКИ)
Трета вечер абитуриенти от Добрич минаха по червения килим (СНИМКИ)Яндекс.Метрика