Начало >Добруджа >Общество

Арх.Боян Коларов: Да си говорим и да бъдем общество!(ВИДЕО)

За изборите 2 в 1, за „любовта“ към Орбан и Русия
12.04.2024 г. 10:58:24 ч.
/
Арх.Боян Коларов: Да си говорим и да бъдем общество!(ВИДЕО)
Има неадекватно говорене за изборите на 9 юни, които ще бъдат две в едно, смята арх.Боян Коларов, който  е и  магистър по философия. В профила си във ФБ, Коларов изложи на кратко философията си:

Евтино щяло да ни излезе ...
Слушам и не вярвам на очите си!
Наистина ли сме радостни, че изборите щели да бъдат две-в-едно, защото така сме щели да спестим не-знам-колко-си милиона!?
Ама защо да правим избори тогава!? Къде по-евтино е да сложим да ни управлява един, пък каквото дойде. За какво ни е демокрация - само пълни телевизиите с тъпите предизборни студиа. Я да си имаме само една телевизия, да си върви по нея безкраен руски (турски) сериал - лошо ли ще ни е? Няма да ни е лошо. Хем ще ни е по-спокойно, че не се налага да правим избор, хем и ще ни е по-евтино - нали това е важното.
Айде на евтиното!


В студиото на медийна група „Добруджа“, арх. Коларов защити тезата, че трябва да се обясняват причините за сливане на европейските и национални избори, не само с факта за спестовност.
„Странно  е, че политическите водачи заявяват, колко е хубаво, че ще спестим 100 милиона лева като причина за толкова важно решение. В бюджета парите ги има“, разсъждава Коларов, като изтъква, че по-важната причина е избирателната активност при евентуално провеждане на отделен избор за ЕП и за НС. Ако обявим, че ще спестим едни 100 милиона лева, няма да убедим избирателите да гласуват, категоричен е Боян Коларов.

Статистиката в полза на Виктор  Орбан, която показва 50% повече симпатизанти в България от колкото в Унгария, Боян Коларов коментира с аргументите на демократичния избор. „Ние се намираме в обществото ,което се самоуправлява по силата на личните свободи. Въпросът пак опира до това как нашите водачи разговарят с нас. Убеден съм, че обществото няма полза да следва Виктор Орбан,  както харесва и Путин.Не разбирам как нашето поколение, което помни и мечтаеше за онази Унгария, да харесва Орбан като модел на подражание“, казва Коларов.
Факта, че Бил Браудър лидер на кампанията за създаване на закона „Магнитски“ в Европа, не желае да поеме риска да дойде в България, защото се страхува, че ще го предадем на Русия, беше коментиран от философът като друга причина политиците да ни говорят с ясни и разбираеми фрази.
Българското общество с малки крачки върви към либералната демокрация, висш идеал за гражданско достойнство и лична свобода, разсъждава Коларов.
 
 
Интервю на Севдалина Сарандева и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика