Начало >Добруджа >Култура

Атанаска Георгиева ни кани на среща със своята първа поетична книга (ВИДЕО)

24.09.2024 г. 16:24:48 ч.
/
Атанаска Георгиева ни кани на среща със своята първа поетична книга (ВИДЕО)
Премиерата на поетичната книга на Атанаска Георгиева „Не може да е късно за любов” ще се проведе на 27 септември от 17,30 часа в Огледална зала ”Нели Божкова” в Добрич. Радина Велчева – основател на Фондация „Искам бебе” ще представи стихосбирката, а приходите от нейната продажба ще бъдат дарени в полза на каузата, на която е посветена дейността на фондацията. Идеята за тази книга е от преди 9 години, но сега дойде моментът в който да я реализирам. Лично съм пристрастна към Фондация „Искам бебе” и по-специално към нейната основателка Радина Велчева. През всички тези години исках да дам своя принос за каузата на фондацията, която е най-добрата възможна – в България да се раждат повече деца и  да има повече щастливи семейства, каза за медийна група „Добруджа” авторът Атанаска Георгиева.
Книгата носи заглавието на едно от стихотворенията в нея. Любовта е най-важното нещо в живота ни -  любов към всичко и към всички. Любовта има много лица. Тя може да бъде първа, последна и безкрайна, но в тези определения се крият всички неща и хора, които ние, през живота си, обичаме. Ако не ни се случи това, то животът минава покрай нас, но ако тя се случи, във всичките и проявления, то животът минава през нас и дълбоко ни засяга, коментира още авторът. Във всички текстове тематично присъстват още вярата, надеждата и любовта. По страниците на красиво оформената книга, освен 80 стихотворения, присъстват и 25 илюстрации, дело на Деян Костадинов. Той, освен преподавател по география в СУ „Любен Каравелов”, е и член на Съюза на българските художници. Харесвам неговите рисунки, които в отделните си детайли представляват самостоятелни картини. С рисунките, които ми подари, той също се присъединява към каузата, която подкрепям, споделя в коментар за него авторът.
Аз нямам самочувствие на голям творец, категорична е Атанаска Георгиева. Не се възприемам като поет, защото имам една стихосбирка, не се възприемам като писател, защото имам една прозаична книга и една книга с есета. Не се възприемам като литературен критик, макар че имам помагало по новата програма за държавен зрелостен изпит по БЕЛ. Аз съм учител, който обича да пише.
 
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Рекорден брой български участници във фестивала „Цветове и ритми“ в Тулча (СНИМКИ)
Рекорден брой български участници във фестивала „Цветове и ритми“ в Тулча (СНИМКИ)
Джаз фестивалът продължава пред „Мечока Бен“
Джаз фестивалът продължава пред „Мечока Бен“
Културните събития в Добрич за периода 23  – 29 септември
Културните събития в Добрич за периода 23 – 29 септември
Добрич джаз фест се провежда тази вечер в центъра на града
Добрич джаз фест се провежда тази вечер в центъра на града



Яндекс.Метрика