Начало >Добруджа >Регионални

Балчиклии могат да се возят с колелета покрай морето /ВИДЕО/

21.05.2015 г. 14:21:23 ч.
/ ИА Добруджа
Балчиклии могат да се возят с колелета покрай морето /ВИДЕО/
Голям спортен празник  организираха община Балчик и Ротари Клуб. 800 деца от общинските  училища  участваха в традиционния крос  „Не на наркотиците”. Спортните изяви минаха под названието "Балчик Стрийт Байк". Сто велосипедисти  стартираха колопоход от двора на ПГ за кадри в обслужващата сфера и пропътуваха под полицейски екскорд до центъра на Балчик.  Не мина без инциденти при колоездачите. Пет-шест падания отбелязаха организаторите. Екипът ни видя малкият Иван, второкласник от ОУ”Христо Ботев”, който падна от велосипеда и нарани леко единия крак. Като истински смелчага, Ванко продължи по трасето и достигна финала на колоездачният пробег. Велосипедите бяха доставени по проект “Черноморски велосипед – Диверсифициране на туристическите услуги в трансграничният регион Констанца – Балчик чрез велосипеди BSB” се изпълнява в рамките на Програма за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013 г. Община Балчик изпълнява проекта в партньорство с община Констанца.
Продължителността на проекта е 18 месеца. Общия бюджет на проекта е 1 498 533,24 евро, като община Балчик разполага с 317 915,00 евро.
Основната цел на проекта е подобряване на сътрудничеството на бизнеса чрез разнообразяване на туристическите услуги в граничната зона, а именно градовете Констанца и Балчик, с цел намаляване на периферните различия на областта и насърчаване на трансграничното сътрудничество. Специфичната цел на проекта е разнообразяване на туристическите услуги чрез създаване на мрежа от станции за велосипеди в градовете Констанца и Балчик.
 
Христо Желязков председател на Ротари Клуб-Балчик обяви денят, като Ден на Ротари в България. 534 страни  с 1милион и 500 хиляди ротарианци са съпричастни с нашата инициатива ,каза Желязков.
Успоредно с кроса и карането на велосипеди на площада  се проведе и турнир по стрийтбол, в който  участваха състезатели от баскетболния клуб в Балчик. В края на спортния празник велосипедите бяха  разпределени на трите стоянки, монтирани в града. Зам.кметът Митко Петров награди отборите от училищата в Балчик, Сенокос, Соколово и Оброчище.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Ловците трябва  да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
Ловците трябва да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври
Хората в Дебрене не останаха без питейна вода благодарение на близките естествени чешми
Хората в Дебрене не останаха без питейна вода благодарение на близките естествени чешми



Яндекс.Метрика