Баскетболистите на СУ „П. Р. Славейков“ са шампиони на България (ВИДЕО)

05.06.2023 г. 15:05:14 ч.
/
Баскетболистите на СУ „П. Р. Славейков“ са шампиони на България (ВИДЕО)
Средно училище „Петко Рачов Славейков“ спечели ученическите игри по баскетбол за момчета от 5 до 7 клас. На финала отборът от Добрич победи ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - Свети Влас с 58:48.

Финалният турнир с участието на деветте най-добри отбора в страната се проведе от четвъртък до днес в зала „Добротица“.

СУ „П. Р. Славейков“ спечели първото място в своята група с три победи от мача - срещу СУ „Панайот Волов” – Шумен с 41:17, срещу ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” – Габрово с 45:32 и срещу ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - Св. Влас с 41:32.

На ½-финалите добричлии се изправиха срещу втория в другия поток, ПМГ „Св. Климент Охридски“ – Силистра, като се наложиха с 33:26.

В спора за титлата СУ „П. Р. Славейков“ за втори път на турнира се срещна с отбора от Свети Влас. Подкрепяни от своите родители, съученици и съотборници в клуб „Ънстопабъл, домакините изиграха много силна първа четвърт, след която водеха с 25:5. Гостите до последно не се предадоха, като успяха в третата част да се доближат на 9 точки, но в крайна сметка славейковци спечелиха с 58:48.

Освен шампионската купа и златните медали, те заслужиха и една индивидуална награда – Александър Комитов бе включен в идеалната петица на първенството.

Наградите на най-добрите отбори и баскетболисти връчиха кметът на Община Добрич Йордан Йорданов, областният управител Здравко Здравков, неговият заместник Атанас Дучев и Светлана Василева – началник на Регионално управление на образованието – Добрич.

Водач на отбора от Добрич е Адриана Георгиева – треньор в „Ънстопабъл“, като всички момчета в състава тренират в клуба. В треньорския щаб на СУ „П. Р. Славейков“ влиза още Гинка Илиева – учител по физическо възпитание и спорт в училището.

Държавните финали по баскетбол за момчета от 5 до 7 клас бяха организирани от сдружение „Училищен спорт, туризъм и младежки дейности – Добруджа“ със съдействието на Община Добрич.

Още един отбор от Добрич - волейболният на МПГ „Иван Вазов“ за момчета от 8 до 10 клас, ще бъде домакин на държавни финали през тази година, като турнирът ще се проведе от 23 до 28 юни.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ФУТБОЛ: Три отбора от ТОП4 в Първа лига идват в областта за купата
ФУТБОЛ: Три отбора от ТОП4 в Първа лига идват в областта за купата
ФУТБОЛ: „Добруджа“ загуби в Пловдив с гол в последната минута
ФУТБОЛ: „Добруджа“ загуби в Пловдив с гол в последната минута
БАСКЕТБОЛ: Три победи за „Ънстопабъл“ по път към Елитната група за момчета до 14 г.
БАСКЕТБОЛ: Три победи за „Ънстопабъл“ по път към Елитната група за момчета до 14 г.
19 медала спечелиха състезателите на КК „Добруджа“ от турнир в Сърбия
19 медала спечелиха състезателите на КК „Добруджа“ от турнир в СърбияЯндекс.Метрика