Начало >Добруджа >Регионални

Благотворителна изложба на децата от Карин дом „Слънчева градина“ ще бъде открита в "Двореца"

26.05.2023 г. 14:33:19 ч.
/
Благотворителна изложба на децата от Карин дом „Слънчева градина“ ще бъде открита в "Двореца"
Благотворителна изложба на децата от Карин дом „Слънчева градина“ ще бъде открита в зала “Учебен център по изкуства” на ДКИ КЦ “Двореца” – Балчик на 1 юни в 11.00 ч. Прекрасните творби на деца, които идват на терапия в Карин дом и техни приятели на възраст от 3 до 12г. включват цветни платна и картини от вълна. С малките художници работиха арт терапевтите от Карин дом - Илияна Димитрова и Веселина Тинчева. 
"Всички деца за пръв път работиха на каширано платно и с по-голям размер от стандартния блоков лист. Използвахме акрилни бои, които дават голям набор от техники за нанасяне, разливане, печат и други ефекти с четки, балони и гъби. Темата беше цветята, цветната градина, морето и слънчевата пролет. Всяко дете направи избор какъв цвят да използва за фон, за основните елементи, които има желание да включи в творбата си. По този начин дадохме право на детето да избира, да изследва нови материали, консистенции, материи и цветове. Така децата придобиват сензорен опит, пространствена представа за предметите и изявяват вътрешния си свят, обяснява Веселина Тинчева.
Чрез творчеството децата изразяват чувства, наблюдения, преживявания по време на процеса на създаване на творбата и общуването с терапевта. По този начин се понижава нивото на стрес и тревожност и се подкрепя придобиването на самочувствие и увереност в собствените способностите.  
Изложбата е благотворителна и всяка картина може да бъде откупена в подкрепа терапевтичните програми на Карин дом. Експозицията може да бъде разгледана до 14 юни.

Коментирайте
Подобни новини
Любителите на фолклора се събраха в Бранище за деветата хоротека (СНИМКИ)
Любителите на фолклора се събраха в Бранище за деветата хоротека (СНИМКИ)
Бинка Добрева ще бъде гост на днешната хоротека в Бранище
Бинка Добрева ще бъде гост на днешната хоротека в Бранище
Стартираха  прегледите на художествената самодейност „Добруджа, обич моя!“
Стартираха прегледите на художествената самодейност „Добруджа, обич моя!“
Три села с нарушено водоподаване в събота
Три села с нарушено водоподаване в съботаЯндекс.Метрика