Начало >Добруджа >Общество

Четири Постоянни комисии към Общинския съвет на Добрич свикват извънредна сесия (ВИДЕО)

10.07.2024 г. 17:41:45 ч.
/
Четири Постоянни комисии  към Общинския съвет на Добрич свикват извънредна сесия (ВИДЕО)
Извънредна сесия на Общинския съвет на Добрич ще се проведе  в понеделник /15.07.24/. Предложението за нейното провеждане идва от  четири Постоянни комисии към Общинският съвет на община град Добрич. Това са комисиите по „Бюджет и финанси“, „Разпореждане с общинска собственост“, „Законност и контрол“ и „Предотвратяване на конфликт на интереси“. Поводът е проведен търг за поземлен имот с площ 5000 кв.м., който се намира в ж.к. Добротица в нашия град, с цел обществено строителство и многоетажен паркинг. На заседание, провело се в понеделник, комисиите са разгледали сигнал за евентуално нарушение на процедурата за провеждане на търга.  
Общинският съвет няма за цел да прави внушения или прибързани констатации, каза по време на пресконференция по този повод днес Златина Монева – председател на Постоянната комисия „Законност, обществен ред и контрол”. Дали има нарушение ще стане ясно след като изцяло се запознаем с цялата документация по проведения търг, допълни тя.
По думите на Йордан Апостолов -  председател на Постоянната комисия „Бюджет, финанси и данъчна политика“ Общинският съвет на Добрич трябва да бъде коректив на действията на общинската администрация. Ние не искаме и не трябва да има противопоставяне, а трябва да направим така, че максимално да защитим интересите на гражданите. Вече няколко пъти от страна на администрацията се правят внушения относно нашата компетентност, заяви той.
Детелина Николова – председател на  Постоянната комисия „Предотвратяване и установяване конфликт на интереси и етика” заяви, че липсва  диалог между Общинския съвет на Добрич, общинската администрация и кмета на общината. Дори се забелязват нотки и на надменност. В хода на работата на постоянните комисии срещаме трудности по сигнали на граждани, защото не получаваме своевременно становища по казусите, които са изпратени до нас, коментира тя.
Председателят на Постоянната комисия „Устройство на територията, жилищна политика, строителство и инфраструктура” арх. Емилия Добрева сигнализра, че има опасност от нарушение на  взаимодействието между общинската администрация и общинския съвет и  като пример допълни, че решенията в съответните комисии не се свеждат до този, който е изготвил докладната записка и се внасят отново  по същия начин.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в неделя, 21 юли
Прогноза за времето в неделя, 21 юли
Живущите около Градския парк с нарушено водоподаване поради авария
Живущите около Градския парк с нарушено водоподаване поради авария
Жълт код за високи температури е в сила за цялата страна
Жълт код за високи температури е в сила за цялата страна
Илинден е
Илинден еЯндекс.Метрика