Начало >Добруджа >Общество

Д-р Емилия Баева: Няма да има групи за предучилищно възпитание в училищата в Добрич (ВИДЕО)

04.07.2022 г. 11:28:07 ч.
/
Д-р Емилия Баева: Няма да има групи за предучилищно възпитание в училищата в Добрич (ВИДЕО)
Няма да има групи за задължително предучилищно образование в училищата в Добрич, това съобщи зам.-кметът д-р Емилия Баева днес. Тя припомни, че на 30 юни е изтекъл срокът в който всички директори на учебни заведения е трябвало да докладват за готовността, която имат за сформиране на групи за предучилищно възпитание. Информацията от директорите е, че не могат да изпълнят изискванията по наредбата за предучилищно възпитание, поради което не могат и да сформират такива групи.
Дванадесет са общинските училища на територията на общината. Директорите на всички тях са изпратили писмена информация, че не могат да изпълнят изискванията на Наредбата за предучилищно образование.
Две общински училища, от тази година, минават на едносменен режим на обучение, съобщи още зам.-кметът д-р Емилия Баева. Това са СУ „Климент Охридски „ и СУ „П.Р. Славейков”. От основните учебни заведения в една смяна ще се обучават и учениците от ОУ „Христо Ботев”. Останалите училища вече са преминали на този режим. От общинските училища на две смени остават да се обучават само учениците от Езикова гимназия ”Гео Милев”, но във времето и тя постепенно ще премине на обучение в една смяна . Две държавни училища-ФСГ и Професионалната гимназия по туризъм все още не са минали на такъв режим на обучение.
Започват традиционните летни ремонти. През това лято ремонтни дейности ще се осъществяват в Детска ясла „Екзарх Антим”, където ще се ремонтира покривната конструкция. Частично ще бъдат  санирни и двете сгради на Детска ясла 6. Предвижда се и ремонт в Комплекса за социални услуги за деца и младежи с увреждания, където ремонт ще претърпят къщичките за настаняване. През лятото ще продължат такива дейности и в Дома за стари хора, както и в Дневния център „Палитра” и на други места, каза още д-р Емилия Баева.


Репортаж на Даниела Русева и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Областният управител информира общинските епизоотични комисии за нуждата от третиране срещу  ливадна пеперуда
Областният управител информира общинските епизоотични комисии за нуждата от третиране срещу ливадна пеперуда
Ремонтни дейности в Добрич на 9 август
Ремонтни дейности в Добрич на 9 август
Времето на 9 август
Времето на 9 август
Здравко Здравков: Основната задача е провеждането на честни, прозрачни и демократични избори (ВИДЕО)
Здравко Здравков: Основната задача е провеждането на честни, прозрачни и демократични избори (ВИДЕО)Яндекс.Метрика