Начало >Добруджа >Общество

Дарителската кампания за лечението на Емо Ангелов продължава на хоротеката в Бранище

20.05.2022 г. 15:12:06 ч.
/
Дарителската кампания за лечението на Емо Ангелов продължава на хоротеката в Бранище
Дарителската кампания за лечението на 21-годишния Емо Ангелов от Добрич продължава с набиране на средства по време на хоротеката в Бранище, която ще се проведе на 29 май на стадиона в селото. На двата щанда за продажба на скара ще бъдат поставени дарителски кутии.
 
Събраните в тях средства ще се използват за лечение в клиника в Тайланд – последната възможност за връщане към нормален начин на живот за Емо, който е на инвалидна количка от 3 години и половина, след тежка катастрофа, довела до парализа. Новото предложение за лечение от клиниката в Тайланд, която поставя импланти в гръбначния стълб, които пускат импулси по гръбначния мозък и движат крайниците, е шансът за Емо отново да ходи и да движи пръстите на ръцете си. Цената обаче е непосилна за семейството му. Необходими са общо 252 500 долара за поставяне на два импланта и стволови клетки, и за 6-месечно последващо възстановяване и рехабилитация в клиниката в Тайланд.
 
Възможностите да помогнете са:
 
Дарителска сметка в Общинска Банка клон град Добрич
IBAN: BG15SOMB91301068377002
BIC: SOMBBGSF
Титуляр: Емо Николаев Ангелов
 
Можете да дарите 1 лв. чрез DMS на номер 17 777 с текст EMO
 
PayPal: emo.angelov1919@abv.bg
 
Емо е един от големите спортни таланти на Добрич. Той е юноша на футболен клуб "Добруджа" и шампион на Североизточна България със старшата възраст за сезон 2017/2018. Големи успехи Емо постига и в друг спорт - билярда, където става първия добричлия, спечелил медал от републиканско първенство и представял България на Европейско първенство.
 
Припомняме, че народната певица Славка Калчева ще бъде специален гост на осмото издание на хоротеката в Бранище на 29 май. Събитието се организира от местното кметство, Община Добричка, Славка Калчева и медийна група „Добруджа“. Началото ще бъде в 10.30 часа. Събитието ще започне с представянето на клубове за народни танци, след което всички присъстващи ще се насладят на песните на Славка Калчева и ще се хванат на най-голямото добруджанско хоро, като идеята е то да следва очертанията на картата на България.

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето на 8 август
Прогноза за времето на 8 август
Вестник „ГЛАС“: Рокади във властта и археология в Добруджа
Вестник „ГЛАС“: Рокади във властта и археология в Добруджа
14 нови случая на коронавирус в област Добрич
14 нови случая на коронавирус в област Добрич
Времето на 7 август
Времето на 7 августЯндекс.Метрика