Начало >Добруджа >Регионални

Деца от Балчик остават извън програма за творчески ваканции по неясни причини

13.07.2015 г. 12:48:05 ч.
/
Деца от Балчик остават извън програма за творчески ваканции по неясни причини
Каква е причината 19-те деца от Вокалните формации при НЧ „Паисий Хилендарски-1870“, гр. Балчик да не бъдат включени в програмата за творчески ваканции „Хайде да творим заедно!“. Този въпрос задават от балчишкото читалище в писмо до директора на Националния дворец на децата Татяна Тосева, с копие до министъра на образованието проф. Тодор Танев. В писмото е припомнено, че през месец април вокалните формации при НЧ „Паисий Хилендарски-1870“ са участвали в Международния детски фестивал „Млади таланти“ организиран от Националния дворец на децата. Четирите грамоти за отлично представяне, които спечелиха децата от Балчик, са придружени с връчени покани-ваучери за участие в Програмата за творчески ваканции „Хайде да творим заедно!“. Тогава е обявено, че до края на май ръководителите на групи, ще получат информация в какъв период и къде ще се провеждат ваканциите.
Такава информация обаче не е постъпила. Не е била получена такава и до края на учебната година, което е било причина за поредица от позвънявания в периода 20-ти май – 3-ти юли в Националния дворец на децата. като отговорът на всички служители е бил: „Информация все още няма“. При пореден опит за контакт на 10 юли, е получена информация, че датите за Творческите ваканции са ясни, местата за провеждане също, но групите са запълнени и няма места! Препоръчано е следното: „Места няма, но Вие все пак изпратете един имейл, ако някой се откаже“.
"Днес 13 юли, ръководители и родители на деца от вокалните формации си задаваме няколко базисни въпроса, които предоставям на вниманието Ви: - Кой и по какъв критерий е подбрал групите деца, за които места за „Творчески ваканции“ - има? - Кога се е случил този подбор, при условие, че според същия служител информация за провеждането на „Творческите ваканции“ има едва от 9 юли 2015 г.? - Каква е причината 19-те деца от Вокалните формации при НЧ „Паисий Хилендарски-1870“, гр. Балчик да не бъдат включени в програмата? - Служител от НДД или лично Вие, Г-жо Директор, която сте били свидетел на усмивките на децата и сте получили техните аплодисменти, ще им обясните, че наградата е била присъдена, но няма да бъде получена? Задаваме си и още въпроси, но се надяваме, че е допусната грешка и в най-кратки срокове ще бъдем уведомени за реализацията на програмата и участието на децата от Балчик в нея", се казва още в писмото, подписано от секретаря на читалището Пламен Банчев и художествения ръководител д-р Валентина Георгиева.
Източник:Вестник ГЛАС

Коментирайте
Подобни новини
В община Добричка постигнаха съгласие за състава на СИК (СНИМКИ)
В община Добричка постигнаха съгласие за състава на СИК (СНИМКИ)
За 23-ти път „Художници, Балчик, Любов - среща на европейски морета”
За 23-ти път „Художници, Балчик, Любов - среща на европейски морета”
Карлос Насар готов да дари една десета от наградата си за Олимпийската титла в помощ на Цвети от Генерал Тошево
Карлос Насар готов да дари една десета от наградата си за Олимпийската титла в помощ на Цвети от Генерал Тошево
Народната певица Калинка Вълчева гостува на  НЧ „Светлина” в гр. Генерал Тошево.
Народната певица Калинка Вълчева гостува на НЧ „Светлина” в гр. Генерал Тошево.



Яндекс.Метрика