Начало >Добруджа >Регионални

ДФТШ „Орисия“ от Каварна спечели Гран При от младежки фестивал в Албена (ВИДЕО)

04.07.2022 г. 11:29:59 ч.
/
ДФТШ „Орисия“ от Каварна спечели Гран При от младежки фестивал в Албена (ВИДЕО)
Детска фолклорна танцова школа „Орисия“ от град Каварна, получи приз Гран При от Международния младежки фестивал „Изкуство, таланти, море“, който се проведе уикенда в хотел „ Добруджа“ в курорта Албена. Наградата им бе връчена от Миглена Параскевова – директор на фестивала и от председателя на журито, оценяващо участниците - Станислав Почекански, който е председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Членове на журито бяха още добруджанският фолклорен певец Петър Петров, ученик на Калинка Вълчева и Любов Шишева, преподавател по пиано при Националното музикално училище „Любомир Пипков“ – гр. София.

Грамоти и медали за отлично представяне  получиха и участници от музикални школи от София, Варна и Тутракан.
Фестивалът е насочен към различни видове изкуство, като в него участват деца и младежи на възраст от 5 до 25 години от училища по изкуствата, академии, школи, културни домове, студия, детски и младежки центрове, народни читалища и др.

Фестивалът включва шест конкурсни категории: Театър, Хореография, Вокал, Инструментален жанр, Изобразително изкуство и Оригинален жанр /илюзионно и цирково изкуство, шоу програми, акробатика, художествена гимнастика и др./.

Организатори на проявата са Фондация „Изкуство, Таланти, Море“ - Варна, Съюз на българските музикални и танцови дейци, Туристическа фирма Bulwаy - Варна, Детски лагер „Бригантина” в „Албена“, със съдействието на община Балчик, Съюза на българските музикални и танцови дейци, Асоциацията на българите по света и Съюза на офицерите от резерва и запаса  - Варна. 
 
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ВиК авариите в областта в неделя
ВиК авариите в областта в неделя
Днес е втората вечер на феста Българево ROCKS
Днес е втората вечер на феста Българево ROCKS
Джаз фест "JaZz do MoReto" днес в шабленското село Езерец
Джаз фест "JaZz do MoReto" днес в шабленското село Езерец
Фестивалът Българево ROCKS започва днес
Фестивалът Българево ROCKS започва днесЯндекс.Метрика