Димитър Бербатов в Добрич: Надявам се на конгреса всеки да гласува по съвест

16.02.2022 г. 17:48:56 ч.
/
Димитър Бербатов в Добрич: Надявам се на конгреса всеки да гласува по съвест
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов посети Добрич на 16 февруари, за нова среща с представители на футболните клубове от региона. Преди изборния конгрес на БФС на 18 март Бербатов и екипът му правят втора обиколка из страната, за да покажат уважение към хората, които изграждат българския футбол, да обсъдят отново най-големите проблеми и предизвикателства за футболните клубове и да представят предложенията си за решения заедно с ключови точки от стратегията за промяна и развитие на българския футбол.
Преди срещата с клубовете, Бербатов проведе работна среща и с кмета на Добрич Йордан Йорданов. На срещата присъства председателят на ПК "Спорт и младежки дейности" към Общински съвет град Добрич - Георги Желев. Обсъдени бяха проблемите на футбола в Добрич, както и материално-техническата база.
Припомняме, на 15 юни миналата година Димитър Бербатов и неговият екип също посетиха Добрич и се срещнаха с ръководители и треньори на клубове от региона. 

 
- Г-н Бербатов, започвате отново обиколката си из страната, но главният въпрос е – със сигурност ли предстоящият конгрес на БФС ще бъде изборен?
Конгресът е изборен и такъв ще остане! Единственият начин, този конгрес да не е изборен, е незаконен! Законовите срокове и рамки за промяна на дневния ред са изтекли отдавна и конгресът остава изборен. Затова и ние сме тук в Добрич, за да се срещнем с клубовете, както направихме и миналия път.
- Този път започвате обиколката от Североизточна България. Има ли конкретна причина?
Не. Чисто логистични са причините. Обиколката е свързана с пътуване и трябва така да съобразим програмата си, че да бъдем свежи, когато се срещаме с хората и представяме идеите си. 
- Един местен клуб – студентски футболен клуб „Интер“ (Добрич) вече обяви, че издига Вашата кандидатура. Виждаме тук с Вас и Светослав Петров. Очаквате ли сериозна подкрепа от област Добрич?
Разбира се. Оценявам подкрепата на всеки един клуб и благодаря.
Със Светльо сме играли заедно и сме в много добри отношения. Той е с нас и ни подкрепя. Надявам се след тази среща, когато дойде време за конгреса, всеки да гласува по съвест, за да направим така, че българският футбол да тръгне към едно по-добро развитие.
- Очаквате ли и на този конгрес да се случи същото, както на предходния – клубове, които публично изразиха подкрепата си за Вас, да не бъдат допуснати?
Да, но сме взели мерки, за да „покрием“ всички възможни сценарии, които могат да се разиграят на конгреса. Подготвени сме и действаме. За да не стига до там – клубовете да не бъдат допуснати на конгреса, ще ги посъветвам да си платят членския внос. В противен случай има вероятност или да бъдат изключени, или да не бъдат допуснати до конгреса точно с така цел – да не могат да гласуват.
- Какво ще кажете сега на представителите на клубовете? Кое е основното, което искате да промените?
Най-важното е детско-юношеският футбол. Това е приоритет номер едно! Аз самият съм продукт на детско-юношеския футбол в България, както и Мартин, и Стилян. От години „дъвчем“ тази тема, но нищо не се прави по нея. Ние имаме план за действие и сме готови да го изпълним.
Аматьорският футбол също има редица проблеми. Отделянето на професионалния футбол от БФС и т.н. Все неща, които им споделих и на предходната ни среща, но сега имаме някои по-подробни и конкретни неща, които искаме да им споделим. 
 

Коментирайте
Подобни новини
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми



Яндекс.Метрика