Начало >Добруджа >Общество

До две седмици трябва да е готово заданието за конкурса за нов център на Добрич (ВИДЕО)

04.07.2022 г. 11:42:38 ч.
/
До две седмици трябва да е готово заданието за конкурса за нов  център на Добрич (ВИДЕО)
В края на месец  юли Общинският съвет на Добрич трябва да гласува предложение за кредит до 12 000 000 лева за ремонт на центъра. „Искаме веднъж за винаги да направим центъра и в следващите 30 години да не се налага негов ремонт”, каза днес кметът Йордан Йорданов .
Очаква се заданието за центъра да бъде готово до две седмици, след което ще бъде обявен и конкурс за неговото изпълнение, коментира още кметът Йордан Йорданов. Възможно е срокът на конкурса да бъде удължен с един месец, за да се даде шанс на всички желаещи  архитектурни бюра да участват в него.
Юли месец е много важен за община град Добрич, коментира днес  той. По думите му  мандат 2019-2023 г. може би ще бъде нулев за общините, причина за което е пандемията, войната в Украйна, инфлационната криза, които забавят или отлагат във времето въвеждането на новия програмен период и Плана за възстановяване
Утре в 11.00 часа в МОСВ кметът на община град Добрич Йордан Йорданов ще подпише Проект за интегриране на мерки и дейности за адаптация към климатичните промени. Проектът е съвместен с община Крушари, община Добричка и норвежки партньор и е на стойност  706 728 лева, съобщи кметът. Проектните дейности  целят реализация на фотоволтаични системи на Детска градина 20, Детска градина 12 и Детска градина 18. След реализацията на тези мерки те ще бъдат изцяло енергийно самостоятелни, каза още Йордан Йорданов. Той припомни, че в капиталовата програма на общината са заложени средства за изграждане на фотоволтаична система и  на сградата на общината, с цел намаляване на разходите за ел. енергия.

Репортаж на Даниела Русева и Стефан Калев.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Областният управител информира общинските епизоотични комисии за нуждата от третиране срещу  ливадна пеперуда
Областният управител информира общинските епизоотични комисии за нуждата от третиране срещу ливадна пеперуда
Ремонтни дейности в Добрич на 9 август
Ремонтни дейности в Добрич на 9 август
Времето на 9 август
Времето на 9 август
Здравко Здравков: Основната задача е провеждането на честни, прозрачни и демократични избори (ВИДЕО)
Здравко Здравков: Основната задача е провеждането на честни, прозрачни и демократични избори (ВИДЕО)Яндекс.Метрика