Начало >Добруджа >Криминални

Двама мъже, обвинени в убийство по хулигански подбуди на улица в Добрич, отиват на съд

23.04.2024 г. 17:20:58 ч.
/
Двама мъже, обвинени в убийство по хулигански подбуди на улица в Добрич, отиват на съд
Окръжна прокуратура – Добрич предаде на съд Д.Д. (23 г.) и К.П. (30 г.), обвинени за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост по хулигански подбуди - престъпление по чл. 116, ал.1, т. 6, пр. 2 и пр. 3, и т. 11, пр. 1, във връзка с чл. 115, във връзка с чл. 20, ал. 1 от НК. Двамата са съучастници в извършването на тежкото деяние.
Разследването по случая е започнато на 21 октомври 2022 година, след като 52-годишен мъж е намерен на улица в Добрич в безпомощно състояние. Въпреки усилията на лекарите в болничното заведение, където бил отведен мъжа, той починал. Назначената съдебно-медицинска експертиза установила, че починалият е станал жертва на тежко криминално престъпление. По тялото му и най-вече по главата му били установени множество травматични увреждания, показващи, че той е станал жертва на побой.

В хода на разследването били събрани доказателства за съпричастността на Д.Д. и на К.П. към убийството. В нощта на 20 срещу 21 октомври, двамата мъже заедно с други свои познати се черпили в дома на единия. Малко след полунощ, след като вече били употребили значително количество алкохол, те излезли от апартамента и се насочили към жилищен квартал в Добрич, от където предполагали, че могат да си закупят наркотици. Търсенето останало без успех и подразнени двамата мъже тръгнали обратно към дома на К.П.
В това време жертвата на престъплението, който също бил в нетрезво състояние, вървял към дома си. Разминавайки се с по-младите мъже, 52-годишният неволно бутнал един от тях. Това отключило агресия от страна на обвиняемия К.П. и той нанесъл силен удар с ръка в областта на лицето на случайния минувач, вследствие на който мъжът паднал на земята. К.П. и Д.Д. започнали да нанасят удари с крак по жертвата, които били насочени основно в главата му, някои попаднали и в гръдния кош и корема на мъжа. След като приключили с побоя, двамата оставили в безпомощно състояние мъжа на улицата и се прибрали в дома на К.П.

Жертвата на хулиганското посегателство бил забелязан от служители на охранителна фирма около 03:00 часа на 21 октомври. Той бил незабавно отведен в болницата в Добрич, където починал.
Предстои делото срещу двамата обвиняеми да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд. Ако бъдат признати за виновни те могат да получат наказания „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Източник:Пресцентър Апелативна прокуратура - Варна

Коментирайте
Подобни новини
Окръжният съд в Добрич потвърди задържането под стража на обвинен за държане на наркотични вещества
Окръжният съд в Добрич потвърди задържането под стража на обвинен за държане на наркотични вещества
10 души са задържани днес в Добрич в рамките на специализирана полицейска операция
10 души са задържани днес в Добрич в рамките на специализирана полицейска операция
Мъж загина след падане от велосипед  в Каварна
Мъж загина след падане от велосипед в Каварна
1686 лв. е средната месечна заплата в област Добрич за първото тримесечие на 2024 г.
1686 лв. е средната месечна заплата в област Добрич за първото тримесечие на 2024 г.Яндекс.Метрика