Начало >Добруджа >Регионални

Ето какво планира да реализира община Тервел в настоящия мандат

21.02.2016 г. 15:20:35 ч.
/
Ето какво планира да реализира община Тервел в настоящия мандат
Община Тервел има готов проект за основен ремонт на пътя Жегларци-Бенковски, който ще бъде внесен за финансиране по ПРСР при отваряне на мярката. Това става ясно от Програмата за управление на община Тервел за настоящия мандат, която е внесена в Общинския съвет в началото на месеца. Ще продължи  рехабилитацията на главните водопроводи в селата. В момента се подготвя проект за рехабилитация на водопроводен клон от мрежата на с.Безмер, който също ще бъде внесен за финансиране по ПРСР, пише още в документа. Предвидено е обновяване на стари физкултурни салони и спортни площадки в общинските училища. Стартирани са поръчки за избор на проектанти. Следва подготовка на технически проекти, с които Общината ще кандидатства по ПРСР при отваряне на мярката. Предвидено е благоустрояване на двете най-големи детски градини в селата Орляк и Безмер и дворовете на общинските детски градини  - с поставяне на нови съоръжения за игра на деца. Ще продължи започналата през 2013 работа по подмяна на старите мебели в общинските детски градини. Ще бъде изграден център за социални услуги в с.Безмер.Центърът ще осигурява ежедневно топла храна за възрастни хора от селата в района на центъра, за учениците в основното училище в с.Безмер и за децата в детската градина в селото. Подобни центрове вече има изградени в селата Коларци, Нова Камена и Поп Груево, като община Тервел ще продължи да разширява дейността на новите центрове с включване на нови потребители и услуги.
В сферата на здравеопазването, от община Тервел обявяват готовност да съдействат за успешен край на вече започнатото от Министерство на здравеопазването начинание за изграждане на филиал на центъра за спешна медицинска помощ в гр.Тервел в крило от неизползваната  част на болничната сграда. Предвидено е още обновяване на материалната база на детската ясла в гр.Тервел и разширяване на дейността на училищните здравни кабинети;
Ще продължи финансирането на създадената през 2011 г. общинска програма за превенция на детското здраве, която включва профилактични зъболекарски прегледи за учениците и дейности за превенция на гръбначни изкривявания, затлъстяване и дефекти на зрението в детска възраст. Община Тервел ще инвестира средства за видеонаблюдение на обществени места, за които са регистрирани вандалски прояви - фонтани, парк, дворове на детски заведения. Ще се поставят камери и в селата. Дейността ще се извършва поетапно, като ще се финансира от общинския бюджет.
Ще се търсят начини за привличане на финансов ресурс за обезопасяване на страничните фасади на рушащата се сграда на Министерство на правосъдието в центъра на Тервел. Търсят се възможности за събаряне на недовършените сгради в селата. Предстои да се въведе организирано сметосъбиране в селата и отпадъците от тях ще се компактират на площадката на новоизградената претоварна станция в Тервел. С друг проект се цели изграждането на нова зона за отдих с място за спортуване във вътрешността на градския парк в Тервел. 
Снимка:dobrudjabg.com
Източник:Община Тервел

Коментирайте
Подобни новини
На финалната права е прибирането на слънчогледа в област Добрич
На финалната права е прибирането на слънчогледа в област Добрич
Среща с внучката на полковник Иванов, чието име носи добричкото село (АУДИО)
Среща с внучката на полковник Иванов, чието име носи добричкото село (АУДИО)
 Община Каварна с щанд в Международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново
Община Каварна с щанд в Международното изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново
Своя 135-и храмов празник посрещат жителите на Ловчанци в понеделник
Своя 135-и храмов празник посрещат жителите на Ловчанци в понеделник



Яндекс.Метрика