Фирма „СКИТИА 1 ГТ“ домакин на първото събитие от кампанията "Успешни ЗАЕДНО“ (ВИДЕО)

11.04.2016 г. 18:11:27 ч.
/
Фирма „СКИТИА 1 ГТ“ домакин на първото събитие от кампанията "Успешни ЗАЕДНО“ (ВИДЕО)
С „Ден на отворените врати“ във базата на фирма „Скитиа 1 ГТ“ ЕООД, град Генерал Тошево, Областен информационен център – Добрич, постави началото на поредицата събития, част от Националната кампания „Успешни ЗАЕДНО“. Събитието се състоя на 11 април (понеделник) от 10:00 часа и предизвика изключителен интерес.
Срещата започна с кратка презентация от страна на фирмата домакин, в лицето на г-жа Павлина Николова – управител, която представи „ПРОЕКТ BG051PO001- ESF-2302-03-13008 „Подобряване на условията на труд в „СКИТИЯ 1 ГТ” ЕООД”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.  
Фирма „Скитиа 1 ГТ“ ЕООД работи от 2001 г., с предмет на дейност производство и търговия  на електродомакински уреди и интериорен текстил. Към момента фирмата работи с някои от най-големите търговски вериги в България.
 Благодарение на реализирания проект в размер на 184 277.82 лв. /като безвъзмездна  финансова помощ/ са реализирани следните дейности:
-проектиране, доставка и монтаж на Пожароизвестителна система
-проектиране, доставка и монтаж на обезопасяващи модули в металообработващите машини на предприятието
В рамките на тази дейност са обезопасени 11 металообработващи машини чрез монтаж на Безконтактни електронни устройства БЕУ MS-2.
Към момента фирмата изпълнява проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 в размер на  95 462. 21 лв. Съфинансирането е в размер на  40 912.36 лв. Средствата са предвидени за закупуване на два броя механични ексцентър преси, хидравличен абкант и електромеханична гилотина.
От своя страна екипът на ОИЦ – Добрич запозна присъстващите с възможностите за европейско финансиране на бизнеса през 2016 г., включително и предвиден прием на някои от мерките по Програмата за развитие на селските райони. Представени бяха и финансови инструменти в подкрепа на бизнеса.
Маринела Георгиева, главен експерт – кординатор инженер по животновъдство към Национална служба за съвети в земеделието – офис Добрич, пък от своя страна представи в детайли подмярка 6.1. - Стартова помощ за млади земеделски производители, Тематична подпрограма за развитие на малките стопанства и Подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства”
В края на срещата фирмата домакин показа нагледно производственият процес и закупеното по проектите оборудване. Г-жа Николова, изрази желание и готовност за кандидатстване по предстоящата процедура „Добри и безопасни условия на труд“, тъй като европейските средства са абсолютно необходими, за да може те да успяват да бъдат ефективни в своята работа и в същото време конкурентоспособни на българския пазар. Фирмата има планове и за разширяване на своята дейност, за чиято цел отново ще разчита на европейско финансиране.
Следващ „Ден на отворени врати“, ОИЦ – Добрич ще проведе в град Добрич на 13 април (сряда) в сградата на Висше училище по мениджмънт (Международен колеж) – ет. 2, с начален час 10:00 часа.
 
ОИЦ – Добрич,  е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ДФ „Земеделие“ одобри преструктуриране на средства за изплащане на „украинската помощ“
ДФ „Земеделие“ одобри преструктуриране на средства за изплащане на „украинската помощ“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Фирмата с модерната мелница за брашно в Генерал Тошево с награда на „Форбс“
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Ето защо проактивните фирми използват еврофинансиране
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието
Търсят се 27 000 работници за туристическия сезон на Черноморието



Яндекс.Метрика