ФУТБОЛ: 14 деца от школата на „Добруджа“ участваха в съвместна тренировка с мъжете (ВИДЕО)

20.05.2022 г. 10:40:31 ч.
/
ФУТБОЛ: 14 деца от школата на „Добруджа“ участваха в съвместна тренировка с мъжете (ВИДЕО)
14 малки футболни таланти на Добрич – 12 полеви играчи и двама вратари, родени между 2007 и 2010 г., бяха наградени с възможността да се включат в една от последните за сезона тренировки на мъжете на „Добруджа“, които се подготвят за гостуването на „Етър“ в събота в мач от последния кръг на Втора лига.

Инициативата е на президента на клуба Йордан Йорданов, старши треньора на професионалната формация Атанас Атанасов и отговорника на детско-юношеската школа Стефан Славов.

Децата участваха наравно с мъжете в упражненията и отработването на игрови ситуации, като се включиха с много желание и умело се справиха с поставените им задачи.

Тренировката, проведена във вчерашния следобед на стадион „Дружба“, бе отворена за зрители и привлече интереса на родители и фенове.

„Емоцията е много голяма за тези деца – още от влизането в съблекалнята и разбора преди тренировката. Те се докоснаха до своите любимци. Мечтата на тези деца трябва да бъде един ден да са на мястото на батковците и те да събират овациите на публиката“, заяви за медийна група „Добруджа“ треньорът на мъжете Атанас Атанасов.

Пожелавам на децата да станат професионални футболисти и да защитават цветовете на „Добруджа“, сподели директорът на школата Стефан Славов.

Той е треньор на момчетата, родени през 2008 г., които спечелиха първенството на зона Варна. През следващата седмица Зоналният съвет на БФС – Варна ще награди младите добруджанци с шампионска купа.
„Във всяка една възрастова група в школата на „Добруджа“ има по няколко талантливи деца. Ако им се даде шанс в мъжкия отбор, след време те ще радват цялата добричка публика“, заяви Стефан Славов.

12-годишният Петър Трошев сподели, че тренировката много му е харесала, защото в нея е имало много нови за него игри и упражнения. Негов треньор е Димитър Василев. Петър добави, че тренировката го мотивира да продължава да се развива, за да стигне до мъжкия отбор на „Добруджа“. Негови любимци в състава са Андриан Димитров, Данаил Димов и Ахмед Адемов.

Тренировките на мъжете са много сериозни и всички тренират на максимум, отбеляза Валери Дойчев, който е роден през 2007 г. Негов треньор е Димитър Недялков. Научих много нови неща и искам да стигна до мъжкия футбол, добави Валери.
Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ФУТБОЛ: Юношите старша на „Добруджа“ ще играят в областното първенство за мъже
ФУТБОЛ: Юношите старша на „Добруджа“ ще играят в областното първенство за мъже
Четвърто реми за Момчил Петков, победа за България на шахматната олимпиада
Четвърто реми за Момчил Петков, победа за България на шахматната олимпиада
ФУТБОЛ: "Добруджа" отново стигна до точка с късен гол
ФУТБОЛ: "Добруджа" отново стигна до точка с късен гол
Реми за Момчил Петков и загуба за България на шахматната олимпиада
Реми за Момчил Петков и загуба за България на шахматната олимпиадаЯндекс.Метрика