Галина Митева: Икономическата ситуация изисква стратегическо мислене и отговорност (АУДИО)

16.05.2022 г. 15:36:18 ч.
/
Галина Митева: Икономическата ситуация изисква стратегическо мислене и отговорност (АУДИО)
Четирите национално представени  работодателски организации организират Национален протест „ За сигурна енергия на достъпни цени” . Той е насрочен за 18 май 2022 г. пред Министерски съвет в столицата.
Този протест не е политически.  Той е  свързан със стопиране на обедняването на българина, спасяването на българската икономика и прогнозируемост на цените, за да може българския бизнес да произвежда спокойно, а българския потребител да направи сметка на своите разходи, каза за медийна група „Добруджа” Галина Митева, председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – Добрич.
Българската икономика засяга държавата, но засяга и всеки един от нас и нашия джоб, коментира още тя и уточни, че се следят новините от столицата в тази посока. Имаме информация, че днес отново са водени разговори, а правителството е обещало да бъдат изпълнение исканията на българските работодателски организации. По тази причина оставаме в готовност, изчакваме новините от София.
Икономическата ситуация е сложна, но тя изисква стратегическо мислене и отговорност към българската икономика. Пожарникарски действия не са нужни, защото те заплашват в дългосрочен  план нейната  стабилност. Тя трябва да работи в прогнозируема среда, която се постига  в диалог с правителството, каза още по темата Галина Митева. По думите й се прави всичко възможно ситуацията да не ескалира по улиците, а да се постигне  разумен баланс на интересите. Яснота по темата се очаква да има до края на днешния ден.

Аудио:


Коментирайте
Подобни новини
Как се бърка бетон?
Как се бърка бетон?
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Не се очаква драстично поскъпване на българското море
Оптимизирайте бизнеса си с Visa
Оптимизирайте бизнеса си с Visa
Земеделското министерство готви промени в Закона за арендата
Земеделското министерство готви промени в Закона за арендатаЯндекс.Метрика