Начало >Добруджа >Общество

Гимназия „М. В. Ломоносов“ приключи успешно пореден проект за мобилност по Еразъм +

26.05.2020 г. 10:21:11 ч.
/
Гимназия „М. В. Ломоносов“ приключи успешно  пореден проект  за мобилност по Еразъм +
Професионална гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов“ приключи  успешно  пореден проект  за мобилност по Еразъм +. Проект се реализира по Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Професионално образование “ през учебната 2019-2020г. с партньор  ADC College от Ирландия. Той започна още в началото на учебната година и за радост, мобилността се проведе в безопасна за участниците среда и изпревари въведените ограничения за пътуване заради  Covid 19.
От 31 януари  до 22 февруари,  20 ученици от гимназията участваха в стаж на реални работни места в 13 компании от областта на IT сектора в Дъблин. Преди пътуването, те проведоха задълбочена предварителна подготовка-обучение, входящ и изходящ тест по английски език в Системата за онлайн езикова подкрепа по програма Еразъм+, допълнителна професионална подготовка в училище, подготвиха есе, СV, мотивационни писма. След приключването му, партньорът ADC College връчи на всички участници сертификати за успешно представяне. Проектът реализира целите си за подобряване и повишаване на качеството на провежданото практическо обучение в гимназията. Във финалните си отчети учениците споделиха голямата си удовлетвореност от участието в Еразъм+ мобилност. Водещо е мнението, че по време на практиката си, те са обогатили своя житейски опит, подобрили са увереността си в своите възможности, професионални, езикови и социални умения за живота и се чувстват по-подготвени.
В навечерието на 24 май на фасадата на училищната сграда бяха монтирани информационни табла за реализираните училищни проекти по програма Еразъм+ в програмния период 2014- 2020 година с партньори от Италия, Германия, Испания, Англия и Ирландия.
Участието в мобилност по програма Еразъм+ помага на всеки ученик, още докато се обучава, да изгради ключови качества и умения за успешна професионална реализация в съвременното информационно общество.

Коментирайте
Подобни новини
Севдалина Мавродиева-Нейкова: Много емоции, труд и спомени бележат дългия път на клуб „Алексия“
Севдалина Мавродиева-Нейкова: Много емоции, труд и спомени бележат дългия път на клуб „Алексия“
С поднасяне на цветя Добрич ще почете Деня на Ботев и загиналите за свободата на България
С поднасяне на цветя Добрич ще почете Деня на Ботев и загиналите за свободата на България
ИЗБОРИ 2024: ГЕРБ-СДС Ви кани на безплатен куклен театър на 1 юни
ИЗБОРИ 2024: ГЕРБ-СДС Ви кани на безплатен куклен театър на 1 юни
Адреси с аварии във ВиК в област Добрич
Адреси с аварии във ВиК в област ДобричЯндекс.Метрика