Начало >Добруджа >Общество

Гимназия „М. В. Ломоносов“ приключи успешно пореден проект за мобилност по Еразъм +

26.05.2020 г. 10:21:11 ч.
/
Гимназия „М. В. Ломоносов“ приключи успешно  пореден проект  за мобилност по Еразъм +
Професионална гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов“ приключи  успешно  пореден проект  за мобилност по Еразъм +. Проект се реализира по Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Професионално образование “ през учебната 2019-2020г. с партньор  ADC College от Ирландия. Той започна още в началото на учебната година и за радост, мобилността се проведе в безопасна за участниците среда и изпревари въведените ограничения за пътуване заради  Covid 19.
От 31 януари  до 22 февруари,  20 ученици от гимназията участваха в стаж на реални работни места в 13 компании от областта на IT сектора в Дъблин. Преди пътуването, те проведоха задълбочена предварителна подготовка-обучение, входящ и изходящ тест по английски език в Системата за онлайн езикова подкрепа по програма Еразъм+, допълнителна професионална подготовка в училище, подготвиха есе, СV, мотивационни писма. След приключването му, партньорът ADC College връчи на всички участници сертификати за успешно представяне. Проектът реализира целите си за подобряване и повишаване на качеството на провежданото практическо обучение в гимназията. Във финалните си отчети учениците споделиха голямата си удовлетвореност от участието в Еразъм+ мобилност. Водещо е мнението, че по време на практиката си, те са обогатили своя житейски опит, подобрили са увереността си в своите възможности, професионални, езикови и социални умения за живота и се чувстват по-подготвени.
В навечерието на 24 май на фасадата на училищната сграда бяха монтирани информационни табла за реализираните училищни проекти по програма Еразъм+ в програмния период 2014- 2020 година с партньори от Италия, Германия, Испания, Англия и Ирландия.
Участието в мобилност по програма Еразъм+ помага на всеки ученик, още докато се обучава, да изгради ключови качества и умения за успешна професионална реализация в съвременното информационно общество.

Коментирайте
Подобни новини
Връчиха званията "Почетен гражданин на Добрич" за 2023 г. (ВИДЕО И СНИМКИ)
Връчиха званията "Почетен гражданин на Добрич" за 2023 г. (ВИДЕО И СНИМКИ)
"Трите прасенца" представи ДКТ "Дора Габе" за празника на Добрич (ВИДЕО)
"Трите прасенца" представи ДКТ "Дора Габе" за празника на Добрич (ВИДЕО)
Поклон пред героите във Военното гробище на Добрич (ВИДЕО И СНИМКИ)
Поклон пред героите във Военното гробище на Добрич (ВИДЕО И СНИМКИ)
Водните аварии днес
Водните аварии днесЯндекс.Метрика