Главчев предлага да поеме МВнР

20.04.2024 г. 13:43:38 ч.
/
Главчев предлага да поеме МВнР
Няма да има смяна на външен министър. Вчера водихме разговори с президента Радев и аз му предложих аз да поема Външно министерство, заяви служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти в АЕЦ "Козлодуй".

Припомняме, че Главчев поиска държавният глава да смени Стефан Димитров начело на МВнР със зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов, който вчера обяви, че не е съгласен да поеме поста.

"Изчакваме как ще се развият събитията. Ако издаде указ аз да поема Външно министерство, аз ще нося политическа отговорност и за Външно министерство", допълни Главчев. Той посочи, че при сегашния състав на служебното правителство с външен министър Стефан Димитров цялата политическа отговорност я поема държавният глава.

Димитър Главчев отказа да коментира вчерашното твърдение на съпредседателя на ПП-ДБ за тайна комуникация между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и президента Румен Радев по отношение на състава на кабинета. Той добави, че очаква действия от държавния глава по своето предложение.
Запитан дали, ако поеме МВнР, той ще отговаря за организацията на изборите в чужбина, служебният премиер отговори, че така или иначе цялата отговорност за подготовката за провеждането на изборите е негова. "Дали ще е в чужбина, дали ще е в България - важното е да имаме честни избори и аз се стремя точно към това, тъй като това е основната задача на служебното правителство на служебното правителство", посочи служебният министър-председател.

На въпрос дали все още няма доверие на Стефан Димитров, който вчера обяви, че диалогът му с Главчев е възстановен, служебният премиер отговори лаконично: "Старите хора имат една приказка - доверието е като душата, веднъж напусне ли, няма връщане."
 
Снимка:i2.offnews.bg
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
Светият Синод избра епископ Арсений за Сливенски митрополит
Светият Синод избра епископ Арсений за Сливенски митрополит
Министър Коритарова: Състоянието на пътищата у нас е незадоволително
Министър Коритарова: Състоянието на пътищата у нас е незадоволително
Втори ден от сесията на Парламентарната асамблея на НАТО в София
Втори ден от сесията на Парламентарната асамблея на НАТО в София
Министър Запрянов: Целта на Кремъл е да повлияе директно на изборите
Министър Запрянов: Целта на Кремъл е да повлияе директно на изборитеЯндекс.Метрика