Хотелиери от Варна подкрепят проверките на Симеонов

23.08.2017 г. 16:45:39 ч.
/ ИА Добруджа
Хотелиери от Варна подкрепят проверките на Симеонов
Хотелиери от морската ни столица подкрепиха мерките, които вицепремиерът Валери Симеонов предприема срещу шума в курортите, съобщава БНР. Управата на хотелите демонстрира подкрепата си в специална декларация.
Управител на хотелски комплекс в курорта "Св. Константин и Елена"- Атанас Карагеоргиев, разказва пред общественото радио, че става дума за защита на интересите на сериозните инвеститори в туризма. Карагеоргиев изтъква, че никой не би правил проблем за 30-минутно забавяне от ограничения за шума до 11 и 30 или 12 ч., но е проява на лош вкус да не се съобразяват с околните.
Атанас Карагеоргиев се възмущава на обясненията, че проверките плашат собствениците на заведения. Според него това е така, защото те не спазват реда. Каагеоргиев смята, че с този шум с всяка изминала година курортът става по-евтин, по-лоша дестинация и по-малко предпочитан от младите хора.
Припомняме, че вицепремиерът Валери Симеонов сподели в личния си профил във Фейсбук, че е събрал "всички контролни институции в РПУ Слънчев Бряг" и превърнал "Слънчев бряг "в синоним на нормален и тих европейски курорт"
Заедно с НАП констатирали множество нарушения на трудово-правния статус на работещите, данъчни и нарушения на закона за храните.
Припомняме и че Съюза на хотелиерите в курортния комплекс "Златни пясъци" се обявиха в подкрепа на действията на вицепремиера. В декларация до медиите те обясниха, че проверките на Симеонов за среднощния шум са първото действие на държавата по този "толкова наболял проблем".
Съюза на собствениците в "Слънчев бряг" също пуснаха позиция по въпроса.Според работодателите в "Слънчев бряг" трябва да се организира срещамежду представители на бизнеса в комплекса, премиера Борисов, вицепремиера Симеонов, министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета на Несебър Николай Димитров, за да може проблемът да се реши навреме.
От друга страна около 200 работници излязоха на протест в "Слънчев бряг" и се обявиха против проверките на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в заведенията в курортния комплекс.
Снимка:webnews.bg
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
 Може да свикат извънредно заседание на НС
Може да свикат извънредно заседание на НС
Проф. Рачев: В понеделник енергийната ни система ще бъде натоварена на макс, очаква ни много студено време
Проф. Рачев: В понеделник енергийната ни система ще бъде натоварена на макс, очаква ни много студено време
МВнР призова: Българите незабавно да напуснат Ливан!
МВнР призова: Българите незабавно да напуснат Ливан!
През следващата седмица ще започне удостоверяването  на машините за предстоящите избори
През следващата седмица ще започне удостоверяването на машините за предстоящите избори



Яндекс.Метрика