Йордан Йорданов: Целта на „Добруджа“ е място в ТОП 6 в групата (ВИДЕО)

17.06.2022 г. 13:18:48 ч.
/
Йордан Йорданов: Целта на „Добруджа“ е място в ТОП 6 в групата (ВИДЕО)
Целта, която съм поставил пред отбора като президент на „Добруджа“, е да бъде сред най-добрите шест в групата, обяви в интервю за медийна група „Добруджа“ председателят на Управителния съвет на футболния клуб Йордан Йорданов. Той лично вярва, че тимът ще завърши минимум на пето място в крайното подреждане, като не изключва и по-предно класиране. Отборът, който градим е млад и няма да обременяваме тези играчи, които са в началото на своята кариера, със задължително влизане в А група, обясни Йордан Йорданов по отношение на целите на „Добруджа“ за следващия сезон. Той е уверен, че ако отборът направи силен старт в първите 3-4 кръга, ще се превърне в приятната изненада на първенството.

„През изминалото първенство ние не само постигнахме целта си да останем във Втора лига, а успяхме да създадем гръбнак на отбора, и то от местни момчета. Целта ни за следващия сезон е да надградим, като основата трябва да са футболисти от Добрич. Добрата работа, която свършиха треньорският екип и Управителният съвет през пролетния полусезон, вече дава резултат и има интерес към клуба както от добри футболисти, така и от спонсори и рекламодатели, а оттам идват и по-големите амбиции за следващото първенство“, отбеляза президентът на „Добруджа“.

Това се потвърждава и от договорените нови рекламни договори през последния месец с две букмейкърски компании. За 1 юли пък е насрочено Общо събрание на клуба с цел в Управителния съвет да влезе представител на голяма компания от региона, която има желание да спонсорира „Добруджа“. Договорът за партньорство с тази фирма вече е сключен, но името й ще бъде официално обявено на Общото събрание. На този етап се знае, че тя е местна, занимава се с производство и е сред лидерите в страната в своя отрасъл.

Йордан Йорданов обяви, че от днес в отбора има още един нов футболист – французинът Луиджи Фред Джибонго. Нападателят беше на проби в „Добруджа“ и през зимната пауза, като тогава остави много добри впечатления с показаното в две двустранни игри, но получи контузия при втората, която му попречи да премине в тима.

Футболен клуб „Добруджа“ през миналия месец сключи договор с Община Добрич, а през тази седмица и с всички детски градини в града за съвместна дейност, като съвсем скоро треньорите в „Добруджа“ ще започнат да водят занимания с най-малките деца на Добрич. Целта е те да бъдат запалени по спорта и по футбола от най-ранна възраст и да продължат своето развитие в школата на „Добруджа“, когато преминат в ученическа възраст.

По отношение на школата Йордан Йорданов обяви още, че през септември двама треньори от „Добруджа“ ще бъдат на стаж в Италия.

Обмисля се и създаването на дублиращ мъжки отбор, който да се състезава в Североизточна трета лига. Той ще бъде изграден основно от млади футболисти, предимно в юношеска възраст, като целта е те да израстват и да имат възможност да се развиват в „Добруджа“. Въпреки че от клуба бяха подадени документи за участие, това най-вероятно няма да се случи още през следващия сезон, поради намалената субсидия от Община Добрич за тази година, обясни Йордан Йорданов. Проектът все още може да се реализира още от есента, ако се появи желаещ да финансира тази идея за развитие на школата, която става все по-масова практика за водещите клубове в страната.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
БАСКЕТБОЛ: „Ънстопабъл” се класира на държавните финали за юноши до 17 години
БАСКЕТБОЛ: „Ънстопабъл” се класира на държавните финали за юноши до 17 години
С най-модерен робот се сдоби новата зала за тенис на маса в Добрич (ВИДЕО)
С най-модерен робот се сдоби новата зала за тенис на маса в Добрич (ВИДЕО)
ВК Добруджа 07 е домакин на срещи от Квалификационен турнир при момичетата под 16 години
ВК Добруджа 07 е домакин на срещи от Квалификационен турнир при момичетата под 16 години
Ясни са представителите на област Добрич в зоналния етап на Ученическите игри по баскетбол
Ясни са представителите на област Добрич в зоналния етап на Ученическите игри по баскетбол



Яндекс.Метрика