Исмет Абил: Ще работя за по-добър синхрон между бизнес, държава и общини

16.08.2013 г. 10:00:00 ч.
/ ИА Добруджа
 Исмет Абил: Ще работя за по-добър синхрон между бизнес, държава и общини
Със заповед на министър-председателя № КВ-373 от 13.08.2013 г., Исмет Абил Абил бе назначен за заместник областен управител на област Добрич. Той бе представен пред служителите от Областния управител Недко Марчев, а официално ще встъпи в длъжност в понеделник, 19 август.
Областният управител Недко Марчев представи пред служителите на администрацията втория си заместник, като подчерта, че опитът на Исмет Абил като председател на Общински съвет Тервел, ще му е полезен на новата позиция в държавната администрация. Марчев изрази увереност, че ще се намери едно правилно разпределение на дейностите в управленския екип и пожела успех на новия заместник областен управител.
За себе си Исмет Абил каза, че от 1999 г. е в обществено-политическия живот на региона и за него е предизвикателство да заеме новата длъжност. Той допълни, че е екипен човек и се отнася с голямо уважение към Областния управител, когото познава като добър управленец. Убеден е, че ще бъде полезен с работата и с опита си, и вярва, че комплектованият вече екип на Областния управител Недко Марчев ще работи добре в интерес на хората от областта.
Разкажете ни малко повече за себе си, освен автобиографията, с която Ви представиха при назначението.
Роден съм и израснал в Тервелско, имам добри контакти с бизнеса и точно това ще бъде приоритетът в моята работа – по-добра синхронизация между трите сектора – частния бизнес, общините и държавата. Бил съм и в частния бизнес, бил съм и общински служител и искам тези три звена да бъдат партньори и да работят заедно в синхрон.
С областния управител Недко Марчев сме били вече колеги и се радвам, че отново ще работя в неговия екип.
Как приемате назначението си?
За мен назначението е предизвикателство. Занимавам се с обществено-политическа дейност от 1999 година, бил съм на различни ръководни постове, бил съм председател на Общинския съвет в Тервел, участвал съм в разработването на различни проекти. Участвал съм в управление на частни фирми.
Предизвикателството за мен е от гледната точка на държавен служител – не съм заемал такъв пост.
Как Ви се вижда коалицията БСП-ДПС? Стабилна ли е тя и на местно ниво?
Аз мисля, че коалиция де факто няма. Това правителство е програмно. Ние ще спазваме политиката на Министерски съвет и ще се стремим да бъдем в помощ на хората.
Г-н Абил, защо до сега не сте заемали по-отговорни постове в ДПС? Възпираше ли Ви някой или нещо?
Навремето аз се чувствах неподготвен. Не знам дали знаете, но преди първия областен управител от ДПС Динчер Хаджиев бях предложен първо аз. Но тогава аз тъкмо бях започнал работа в общинския съвет на Тервел и работихме много добре по редица проекти с кмета Живко Георгиев, затова предпочетох да остана и да си довърша мандата. Ако се сещате, аз още тогава казах, че предпочитам изборните длъжности, отколкото назначените.
Никой не ме е възпирал, просто обичам като се заема с една работа – да я довърша.
Знаете, че има разцепление в ДПС в добричка област. Ще съдействате ли за това да се обедините по някакъв начин?
Аз лично не виждам да има разцепление. Нормално е да има сърдити, все пак ние сме либерална партия и всеки може да има позиция и да я отстоява. Във всяка партия има текучество, но за разцепление не може да се говори. Някой акое напуснал – няма лошо, явно не споделя нашите възгледи.

Коментирайте
Подобни новини
13 хил. прочетени книги – рецептата за успеха на Огнян Велинов
13 хил. прочетени книги – рецептата за успеха на Огнян Велинов
Йордан Йорданов: Добрич вече е на политическата карта на България
Йордан Йорданов: Добрич вече е на политическата карта на България
Димитър Бербатов в Добрич: Надявам се на конгреса всеки да гласува по съвест
Димитър Бербатов в Добрич: Надявам се на конгреса всеки да гласува по съвест
Илин Димитров: Ако успеем да отворим за Великден, ни очаква добър сезон
Илин Димитров: Ако успеем да отворим за Великден, ни очаква добър сезонЯндекс.Метрика