Ива и Велислава Костадинови възпяха красотата и силата на българката (ВИДЕО)

11.10.2024 г. 11:17:59 ч.
/
Ива и Велислава Костадинови възпяха красотата и силата на българката (ВИДЕО)
С едновременна премиера в четирите национални музикални телевизии – Фен Фолк ТВ, Фен ТВ, Balkanika Music Television и BG Music Channel бе представен новия музикален проект на Ива и Велислава Костадинови – „Мома българка“.
Песента е по музика и текст на Ива Костадинова, която за първи път създава своя авторска композиция. Тя  е вдъхновена от желанието да покаже красотата и силата на българската жена.

„Това е първата ми реализирана авторска песен по мои музика и текст. Написах я вечерта на 26 ноември 2022 г. Текстът и мелодията просто се изляха заедно. Записах я в телефона си и затова знам датата. След първия куплет се замислих какво бих искала да кажа за гордата българка – тази, която носи традициите в сърцето си; тази, която излъчва женственост и сила. Реших да започна с визията, да мина през това, което носи вътре в себе си – обичта (в нашия случай към фолклорната песен) и да завърша с това как, когато всичко идва от сърцето, влияеш на хората около себе си.
Аранжиментът е дело на Светлин Къслев, с когото вече сме тандем и в живота. След като споделих идеята си с него, започнахме работа по песента. Много съм му благодарна за вдъхновението и подкрепата, вярата в мен, в мисията ми… Гайдата изсвири невероятният Христо Христов, а кавала отново поверихме на Георги Добрев, с когото имаме честта да работим за пореден път. 
Лятото на 2022, 2023 и 2024 година показа, че фолклорът заема значимо място в сърцето на българина. Видяхме много красиви млади хора, гордо разпространяващи го с обич. Това е вдъхновението! Мисията е успешна! Затова я има днес и „Мома българка“.“, сподели с вълнение Ива Костадинова.

„Няма да изненадам никого като кажа, че песента „Мома българка“ е много специална, защото това е първата авторска песен по музика и текст на моята сестра Ива. Спомням си колко беше развълнувана да сподели, че вече има мелодия в главата си и не след дълго вече имаше и демо на песента. Когато чух записа, седях и го пусках отново и отново. Бях очарована, безмълвно щастлива и развълнувана от това, което чувам. За мен Ива е човек, който има много качества и ето, че за пореден път го доказа с появата на тази песен. Когато дойде време за нейния запис… Това беше най-вълнуващият, отговорен и емоционален момент! Тази песен изразява красотата, възпява онази светлина, която трябва да грее във всяка душа, разказва за обичта към родното и мисията да пазим нашия фолклор.“, каза Велислава Костадинова.
Режисьор на видеото на „Мома българка“ е Стефан Маринов - Buddubbaz Tape Company, който създава много въздействаща концепция. Момичетата са изключително благодарни за неговата отдаденост и старание, с които се впуснал в работата по проекта. Оператор на лентата е Reezy Rane.
Видеото показва българки на различна възраст. Ива и Велислава Костадинови залагат предимно на личности, свързани с фолклора, но има и други различни персонажи – хора, които са важни за  тях в реалния живот.

„Благодарим на всички, които взеха участие – момичетата от „Майсторите на танца“, Гуна Иванова, Маргарита Хранова, Галя Димитрова – момичето във военна униформа, част от Национална гвардейска част, прекстасните дечица -  Алекс, кръщелница на Ива и София, племенницата на Светлин Къслев, Лидия, Татяна Дупаринова, която е част от хор „Ангелите“ и заедно с тях прославя България на международните сцени, Весела и Валерия Стефанови, които са символ на приемственост и в клипа, и в живота, като представят фолклора чрез танцово изкуство! Благодарим и на дамите от Перник, които веднага откликнаха на поканата ни!“, казаха двете изпълнителки.
Изненада в този видеоклип е визията на Ива и Велислава Костадинова, поверена на професионалист, на когото се възхищават – Антония Йорданова. Момичетата работят за първи път с нея, но със сигурност ще имат и бъдещи съвместни проекти.

Видео:


Коментирайте
Подобни новини
MONA представя новото си Аз с песента „Жива“ (ВИДЕО)
MONA представя новото си Аз с песента „Жива“ (ВИДЕО)
(Де)еволюираме с BETTER MAN: РОБИ УИЛЯМС през декември само в кината (ВИДЕО)
(Де)еволюираме с BETTER MAN: РОБИ УИЛЯМС през декември само в кината (ВИДЕО)
Папи Ханс представи „Песен за нея“ (ВИДЕО)
Папи Ханс представи „Песен за нея“ (ВИДЕО)
Тимъти Шаламе е Боб Дилън в „Напълно непознат“ от 7 февруари само в кината (ВИДЕО)
Тимъти Шаламе е Боб Дилън в „Напълно непознат“ от 7 февруари само в кината (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика