Начало >Добруджа >Общество

Ивайло Мирчев: Ще продължа да работя за Добрич, дори и извън парламента (АУДИО)

Мирчев определи резултатите от изборите като много тежка загуба за „Продължаваме промяната – Демократична България“.
14.06.2024 г. 11:14:33 ч.
/
Ивайло Мирчев: Ще продължа да работя за Добрич, дори и извън парламента (АУДИО)
Огромна и много тежка загуба за „Продължаваме промяната – Демократична България“. Христо Иванов подаде оставка именно заради резултатите, които са до голяма степен следствие на сглобката и на това, че ние не можахме добре да обясним на хората какво направихме, как го направихме и защо отидохме на избори. Това заяви в ефира на радио „Добруджа“ Ивайло Мирчев, който остава извън новия парламент, след като стана ясно, че ПП-ДБ не получава мандат в Добрички избирателен район. Платихме си цената за това нещо, включително и доста грешки бяха направени в рамките на последния парламент. Не си мислим, че можем да се оправдаваме с това, че хората са обезверени. Нормално е това да се случва след шестите поред избори. Ние отидохме на тези избори по желанието на Пеевски. Сега има доста работа за вършене, трябва да си върнем доверието на хората. Това няма да е лесно, но се надявам да успеем, включително, когато част от нас са извън парламента, каза Мирчев, като подчерта, че ще продължава да работи за Добрич, въпреки че остава извън 50-ото НС.

Относно резултата на коалицията в област Добрич, Мирчев обърна внимание, че ПП-ДБ е изгубила 300 хиляди гласа в цялата страна от последните избори и според него няма как ситуацията да е по-различна в Добрич. Според него грешка е било, че са вкарали ярки политически лица в правителството и по този начин ние ги изложихме на непрестанен „огън“ от политическите опоненти.
В „Да, България“ има доста хора, които могат да поемат лидерството. Така отговори Мирчев на въпроси дали той евентуално ще поеме ръководството на партията след оставката на Христо Иванов.
Не е важно кой е депутат и кой не е, а какво прави.  Важно е, колко е уважаван и колко се чува думата му. В Народното събрание има много депутати на които хората не им знаят и имената, коментира Мирчев.

Той обърна внимание, че благодарение на неговите сигнали, са започнали разследвания по т.н. „Ветренска република“, за която има съмнения за пирамидална структура. Става дума за хора, които се въоръжават, което е опасно за страната. Лошото е, че службите не реагират с нужната бързина и това е притеснително. Това, че не съм в народното събрание няма да ме спре да направя така, че службите да се задействат. Имам данни от ДАНС, че е имало разследване срещу т.н. полковник Марков, който е бил оперативно интересен за българското контраразузнаване за връзка с руските служби. Това е изключително притеснително, каза Ивайло Мирчев.

Аудио:


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в неделя, 21 юли
Прогноза за времето в неделя, 21 юли
Живущите около Градския парк с нарушено водоподаване поради авария
Живущите около Градския парк с нарушено водоподаване поради авария
Жълт код за високи температури е в сила за цялата страна
Жълт код за високи температури е в сила за цялата страна
Илинден е
Илинден еЯндекс.Метрика