Начало >Добруджа >Общество

Кампания ”Пица за смет” ще се проведе в Добрич на 28 април (ВИДЕО)

15.04.2024 г. 14:01:15 ч.
/
Кампания ”Пица за смет” ще се проведе в Добрич на 28 април (ВИДЕО)
Кампания за почистване на междублокови пространства, под наслов „Пица за смет”, ще се проведе на 28 април от  9.00 до 14.00 часа в Добрич. Идеята е на собственика на ресторант „Walnuts” Димитър Димитров, като към нея, за няколко дни, се присъединяват и други заведения за хранене в града, в чието меню е включено и предлагането на пици. Почистващата инициатива е подкрепена още от: Пицария „Уно”, Бар и Пица „Лагуна”, Пица „Италия”, „Малката Моцарела”, „Ла пица”/Yes please, Бакрди клуб, Пица „Палермо” , ресторант „Централ”. Партньор на  събитието е Община град Добрич.
Желанието ни е в кампанията да се включат повече млади хора, поради което решихме срещу предадения отпадък, да предлагаме талон  за пица, каза шеф Димитър Димитров. 
Всеки, който иска да стане част от събитието, може да го направи, като в деня на събитието, излезе и събере три чувала с отпадъци, обясни кметът Йордан Йорданов. 
Чувалите за смет се осигуряват от Община Добрич. В деня на самата  кампания - 28 април, в града  ще функционират  10 пункта, от които  гражданите ще имат възможност да ги получат  предварително, а по-късно, отново там, да ги върнат пълни и да вземат своя талон за безплатна пица.   
Към момента са подготвени  460 талона. Очакванията на организаторите са  срещу тях да бъдат  предадени 1380 чувала с отпадъци.
Винаги съм имал желание бизнес и община да работя съвместно и в интерес  на гражданите, каза Люцкан Малджиев - собственик на Пица „Италия”  и отправи апел към жителите на града  за по-масово участие в събитието. Към думите му се присъедини и собственикът на „Малката Моцарела” Георги Миланов.
Управителят на почистващата в Добрич фирма „Уейст солюшънс”  Калин Рачев изрази надежда събитието по почистване  да се превърне в традиционно и отправя молба към гражданите на Добрич, в деня на акцията, да предават чувалите на определените за това пунктове.

Пунктовете за предаване на отпадъци са на следните локации на територията на град Добрич:
Кв. Рилци – НЧ „Пробуда”
ЖП гара Юг-бул. „Добричка епопея”
Младежки център Добрич
Паметник Хан Аспарух – ул.”Батовска”
Архитектурно-скулптурен комплекс „Добротица”
ЖК „Балик”- Площадка за разделно събиране на отпадъци – ул. Христо Ботев” 68
ЖК „Балик” бл.20 – пред детската площадка
Паркинг пред СУ „Св. Климент Охридски” – бул. „Русия” 2
ЖК „Строител” – пред бл. 58
Паркинг ДКЦ 2
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика