КИКБОКС: Успешен старт на годината за „Десант“ (ВИДЕО)

16.03.2023 г. 13:05:14 ч.
/
КИКБОКС: Успешен старт на годината за „Десант“ (ВИДЕО)
Успешен старт на годината записа спортен клуб по кикбокс „Десант“ – Добрич, като спечели пет медала на държавното първенство в стил лоукик в Шумен.

Звездата на първенството беше Жулиен Риков, който беше безкомпромисен в трите си битки по пътя към златния медал при юношите старша възраст до 71 кг. и успя да постигне три нокаута. Така той спечели за втори път купата за най-техничен боец на държавното първенство.

„Доста съм доволен, защото успях да спечеля в горната възрастова група, и в по-горна категория. Мисля, че се справих добре и в трите срещи, затова очаквах да спечеля отново тази купа“, сподели Жулиен Риков.

След поредния безапелационен триумф в България, големите цели пред него за годината са на международно ниво – златни медали на Световната купа и на Европейското първенство.

„Жулиен имаше пълна доминация през цялото време и изпълни перфектно всичко, което бяхме подготвили тактически. Той не остави никакъв шанс и на тримата, с които се срещна в Шумен. След това много добро представяне, Жулиен напълно заслужено спечели купата за най-техничен състезател за втора поредна година. Той вече се е бил в 5 категории, но във всяка от тях няма конкуренция в България“, заяви Драгомир Йорданов - председател и треньор на Спортен клуб по кикбокс „Десант“.

Другият шампион на „Десант“ на държавното първенство е Михаил Боев, който набързо нокаутира съперника си на финала при състезателите на 13-14 години, в категория до 39 кг.

Така балансът му вече е 12 победи от 14 битки на държавни първенства и турнири, като 10 от тях са постигнати с нокаут.

„Вече имам 8 медала – 6 златни и 2 сребърни. Не беше особено трудно на финала, защото го приключих за 40 секунди. Благодаря на моя треньор Драгомир Йорданов за подкрепата и затова, че ни учи на дисциплина и как да печелим мачовете“, заяви Михаил Боев.

Сигурен съм на 100%, че с Михаил можем да стигнем върха в кикбокса и го виждам като световен и европейски шампион, и след това като професионалист, заяви неговият треньор Драгомир Йорданов.

Сребърни медалисти от държавното първенство са дебютантът Петър Николов при момчетата на 9-10 години до 27 кг. и Станеслав Вълков при юношите младша възраст до 45 кг. Другият дебютант - Батухан Бектеш, започна с победа на четвъртфинала при момчетата на 9-10 години до 30 кг., но на полуфинала загуби оспорвано с 2:1 съдийски гласа и остана с бронзов медал.

Чувството да се бием пред много публика е много хубаво и нямам търпение пак да участвам на първенството, сподели Петър Николов, който тренира в същата зала още един спорт - бразилско жиу-жицу.

Подготовката на състезателите на „Десант“ вече е насочена към държавното първенство в стил К1, което ще се проведе след месец в Нова Загора.

Голяма цел пред клуба за годината е Жулиен Риков, Александър Панайотов и Диян Димитров да спечелят златни медали от Световната купа и от Европейското първенство за юноши, обясни Драгомир Йорданов. На двете световни купи ще участват и двама състезатели на „Десант“ при мъжете – Николай Великов и Мелих Мюмюн.

Репортаж на Димитър Узунов и Преслав Димитров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
БОКС: Тежък жребий за Станимира Петрова и Светлана Каменова на Олимпийските игри
БОКС: Тежък жребий за Станимира Петрова и Светлана Каменова на Олимпийските игри
ВОЛЕЙБОЛ: Йоана Ненчева направи официален дебют за националния отбор за жени под 16 години
ВОЛЕЙБОЛ: Йоана Ненчева направи официален дебют за националния отбор за жени под 16 години
ВОЛЕЙБОЛ:  Добруджа 07 представи и последното си ново попълнение
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 представи и последното си ново попълнение
Трима състезатели на клуб „Десант“ ще участват в професионална бойна вечер “Про Файт” 26
Трима състезатели на клуб „Десант“ ще участват в професионална бойна вечер “Про Файт” 26



Яндекс.Метрика