Начало >Добруджа >Регионални

Кметският екип на град Негру Вода, Република Румъния, на работно посещение в Генерал Тошево

04.08.2015 г. 16:56:28 ч.
/
Кметският екип на град Негру Вода, Република Румъния,  на работно посещение в Генерал Тошево
Работна среща между кметските екипи на Генерал Тошево и Негру Вода се състоя днес в общинския център. Основна тема на срещата бяха хода и изпълнението на дейностите, които се реализират по проект „Рехабилитация/модернизация на пътища в Негру Вода и Генерал Тошево”, финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013 г. Паралелно с това, градоначалниците на двете общини обсъдиха и възможностите, които предлагат структурните фондове на Европейския съюз за програмен период 2014 – 2020.  Споделиха идейни проекти в сферата на културата и музейното дело, които биха били атрактивна дестинация в контекста на трансграничното сътрудничество и развиването на алтернативни форми на туризъм от двете страни на границата.  
След срещата в общината двата екипа инспектираха изпълнението на инфраструктурните дейности, които вървят в момента в с. Сноп. Представител на фирмата-изпълнител рязясни в детайли какво предстои да бъде направено по пътните отсечки в селата Сноп и Градини, като увери румънските партньори, че строителните работи се осъществяват по заложените в проекта срокове. В момента по пътя се полагат бетонни бордюри. След като завършат мероприятията по тяхното полагане, ще започне фрезоване, изравняване и полагане на асфалт. Очаква се цялостната рехабилитация на пътя да приключи до 15 септември.
Проект „Рехабилитация/модернизация на пътища в Негру Вода и Генерал Тошево” е инициатива на кметство Негру Вода от Румъния и Община Генерал Тошево и се явява продължение на приключилия преди две година проект със същия румънски партньор. Общата стойност на проекта е: 4 815 227 евро, от които 1 161 217  евро са за българската община. Целта му е рехабилитация и модернизация на пътища в Негру Вода и Генерал Тошево. Инвестиционната му част включва рехабилитация и модернизация  на пътища в селата Сноп и Градини в община Генерал Тошево и на пътни отсечки в кметство Негру Вода. Ще бъде закупено и офис оборудване за двата партньора.
За следващия програмен период общината в партньорство с град Негру Вода ще кандидатства за рехабилитация на IV-класните пътища Василево – Балканци и Дъбовик – Генерал Колево, за които вече има работни проекти.
 
 
Източник:Вестник ГЛАС

Коментирайте
Подобни новини
Самодейците от село Владимирово се представиха на фестивал в Сърбия (ВИДЕО)
Самодейците от село Владимирово се представиха на фестивал в Сърбия (ВИДЕО)
Ловците трябва  да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
Ловците трябва да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври



Яндекс.Метрика