Начало >Добруджа >Общество

Кметът Йордан Йорданов награди най-добрите в ученическите спортни игри на Добрич (ВИДЕО)

27.06.2022 г. 15:50:39 ч.
/
Кметът Йордан Йорданов награди най-добрите в ученическите спортни игри на Добрич (ВИДЕО)
Най-добрите отбори в общинските ученически игри на Добрич бяха наградени днес от кмета Йордан Йорданов и заместник-кмета д-р Емилия Баева на церемония в голямата зала на общината. Състезанията се проведоха за първи път от 2019 г. насам. През изминалите две години в цялата страна не се състояха ученически спортни игри заради въведените ограничения срещу разпространението на коронавируса. Община Добрич е една от малкото в страната, която възстанови игрите веднага след отпадането на мерките.

Участваха 105 отбора с над хиляда ученици от 20 училища, обясни за медийна група „Добруджа“ Добромир Русев – член на Управителния съвет на „Училищен спорт, туризъм и младежки дейности – Добруджа“. Това сдружение традиционно организира ученическите първенства в град Добрич заедно с общината, която осигурява финансирането.

През тази година програмата включваше 7 вида спорт - волейбол, баскетбол, футбол, тенис на маса, бадминтон, лека атлетика и шахмат, като състезанията бяха в три възрастови групи и при двата пола. Отборите, заели първите три места във всяко отделно състезание, днес бяха наградени с купи.

Добромир Русев отбеляза, че е отчетен сериозен ръст в броя на отборите при баскетбола и футбола, които настигат волейбола като най-масов спорт. Сред училищата най-активни са били ЕГ „Гео Милев“, ПМГ „Иван Вазов“, ФСГ „Васил Левски“, СУ „П. Р. Славейков“ и СУ „Любен Каравелов“. Най-много купи за първо място получи ЕГ „Гео Милев“ – общо 4.

Кметът Йордан Йорданов благодари на учителите и на родителите, които подкрепят децата да спортуват и да участват в ученическите игри. За него, като човек, който е израснал със спорта, не е имало никакво колебание дали да възстанови ученическите игри в първия разрешен от здравните власти момент.

„За нас мисия номер едно е да промотираме образованието и спорта и те да вървят ръка за ръка. Мисля, че взехме правилното решение да възобновим ученическите игри. Виждате, че и самите ученици са радостни от това. Ползите за тях са много, като на първо място е здравето. Освен това спортът изгражда характер и ни прави конкурентни, а това е много важно, защото всеки наш ден е състезание“, сподели Йордан Йорданов.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Няма пряка опасност за живота на жената, пострадала при свлачището край Албена (ВИДЕО)
Няма пряка опасност за живота на жената, пострадала при свлачището край Албена (ВИДЕО)
Министърът на туризма иска решаване на казуса със средствата за хотелиери, приютили бежанци
Министърът на туризма иска решаване на казуса със средствата за хотелиери, приютили бежанци
Времето в сряда
Времето в сряда
Пълно съдействие и подкрепа заяви областният управител при посещение на активизираното свлачище
Пълно съдействие и подкрепа заяви областният управител при посещение на активизираното свлачищеЯндекс.Метрика