Начало >Добруджа >Общество

Кметът Йордан Йорданов: Ще следим зорко за качеството на ремонта (ВИДЕО)

12.04.2024 г. 14:14:31 ч.
/
Кметът Йордан Йорданов: Ще следим зорко за качеството на ремонта (ВИДЕО)
Дългоочакваните дейности по ремонта на центъра в град Добрич започнаха през тази седмица. Първо бяха поставени заграждения, с които се обособи строителната площадка, а от днес започна и поетапното премахване на дърветата, каза за медийна група „Добруджа” кметът Йордан Йорданов. Искам да подчертая,  че беше  по-лесно нищо да не се премахва. Решенията не се вземат еднолично от мен, а от много експерти и професионалисти в тази област и е редно да се съобразим с тяхната експертиза, подчерта той.
Този ремонт няма никакъв политически нюанс.Трябва да бъде на експертно ниво и дебатът да се води в тази посока. Няма да позволим да бъде некачествен и всяка една стъпка ще бъде спазена. Той засяга всички нас и целия град и зорко ще следим за неговото качество и извършени  процеси, допълни още кметът Йордан Йорданов.
Ръководител на проекта е инж. Пенчо Керванов. В екипа са включени още зам.-кметовете на Община град Добрич Мирослав Игнатов и Павел Павлов. Стремим се в екипа да има отговорни лица, в това число и аз, защото независимо от това, че решенията се вземат общо, трябва да бъде ясно кой носи отговорност. Доверил съм се на професионалисти и експерти и стоя зад тях и тяхното решение, заяви категорично  кметът.
По думите му докато се извършва ремонта, както в центъра на града, така и в кварталите, ще бъдат поставени табла, които ще информират гражданите за видовете растителност, която ще бъде включена в зелените пространства. Йордан Йорданов увери, че ще бъдат използвани  всички възможни канали за информация на обществото  относно етапите от ремонтните дейности и още веднъж подчерта, че броят на  дърветата по пешеходната част в центъра на града ще бъде увеличен с 68 нови.
 

Коментирайте
Подобни новини
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Бутикови козунаци ще предложи за Великден сладкарница ТортЕ в Добрич
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре



Яндекс.Метрика