Начало >Добруджа >Култура

Книгата "Една торба ключове" на Цончо Родев ще бъде представена в Добрич

11.06.2024 г. 15:26:33 ч.
/
Книгата "Една торба ключове" на Цончо Родев ще бъде представена в Добрич
На 25 юни от 18:00 Регионална библиотека "Дора Габе" и клубът по журналистика "Младежко студио-Добрич" към радио "Добруджа" ви канят да се запознаете с част от завладяващото, но позабравено творчество на Цончо Родев, автор  на исторически и приключенски романи, разкази и новели, живял от 1926 до 2011 година.

"Една торба ключове" включва дванадесет разказа по истински случаи за достойнството на българина. Те описват събития от времето на османското владичество и веднага след Освобождението и според хората, които са се докоснали до тези творби,  те могат да помогнат на нас българите да изградим и развием националното си самочувствие.

През 2022 година трима ентусиасти - Георги Ненов, Георги Станоилов и Марта Радева, преиздават тази творба с цел да напомнят на своите сънародници за техни доблестни потомци, които служат като пример за подражание на поколенията след тях. Тяхното желание е да възродят и предоставят книгата на българското общество. Последното нейно издание е от 1994 г. – изчерпано и непознато за по-голямата част от българската читателска аудитория.

Сигурен съм, че всеки, който разтвори страниците на тази книга, ще се потопи в една Голяма история не само за храбростта, таланта и достойнството на българите, а и за тяхната човечност, толерантност, милост и алтруизъм, споделя Георги Станоилов.

Книгата ще бъде представена именно от него и Георги Ненов, който е създател на един от най-популярните подкасти в България "Свръхчовекът с Георги Ненов". Георги Станоилов е организатор на 5kmrun – съботните събития, които обединяват хиляди хора в страната по модел, който вижда в Лондон.

В тази среща могат да се включат хора от всякакви възрасти, активни граждани, ученици и доброволци, които търсят вдъхновение в своята дейност.

Коментирайте
Подобни новини
Представят в Добрич творби на Борис Денев, свързани с Първата световна война
Представят в Добрич творби на Борис Денев, свързани с Първата световна война
Георги Василев с първа изложба във Варна
Георги Василев с първа изложба във Варна
Балчик е домакин на „Дни на класиката” от 20 до 28 юли
Балчик е домакин на „Дни на класиката” от 20 до 28 юли
​С „Невероятно, но факт!” РБ „Дора Габе” провокира децата да четат (ВИДЕО)
​С „Невероятно, но факт!” РБ „Дора Габе” провокира децата да четат (ВИДЕО)Яндекс.Метрика