Начало >Добруджа >Регионални

Концерт „Нека бъдем добри! Не, на домашното насилие над деца и насилието в училище!“ се проведе днес в Балчик

Бяха отличени победители в проведения конкурс за рисунка на тема „Доброто в нас. Аз и моето семейство!“
14.06.2024 г. 15:16:38 ч.
/
Концерт „Нека бъдем добри! Не, на домашното насилие над деца и насилието в училище!“ се проведе днес в Балчик
Концерт под надслов „Нека бъдем добри! Не, на домашното насилие над деца и насилието в училище!“ се проведе днес в Балчик в залата на НЧ „Паисий Хилендарски - 1870“. Събитието е организирано от Мая Василева - ИДПС при РУ Балчик във връзка със зачестилите случаи на деца жертви или свидетели на домашно насилие, както и деца жертви на тормоз в училище. Инициативата получи подкрепа от всички училища на територията на община Балчик, Дирекция „Социално подпомагане“ Балчик, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ към Община Балчик и Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания - Балчик. Целта на мероприятието е запознаване на обществото с проблемите, свързани с домашното насилие и тормоза в училище, както и осигуряването на превенция, свързана с домашното насилие, която е от решаващо значение за защитата на децата и техните семейства. Важно е жертвите, обект на домашно насилие, да разберат, че винаги могат да потърсят помощ и да подадат сигнал, дори и при наличие само на признаци за такова.

Комисия в състав Кольо Колев – секретар на МКБППМН , Ирена Димитрова – социален работник от отдел „Закрило на детето“ към дирекция „Социално подпомагане“ – Балчик и Мая Василева – ИДПС при РУ Балчик, разгледа творбите от предварително проведения конкурс за рисунка на тема „Доброто в нас. Аз и моето семейство!“ и отличи трите най – добри от тях
На първо място е Дженифър Светославова Атанасова - 10г. от 4 б клас от ОУ „Антим I“ гр. Балчик, На второ място е Елиф Ерджан Гюрсел - 11г. от 4 б клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Балчик, а на трето място: Риана Христова Желева - 8г. от 2 клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Балчик.

Награди получиха и децата, участвали в конкурса за художествена творба /стих или кратък разказ/ на същата тема: „Доброто в нас. Аз и моето семейство!“. 3 място: Таня Сонева Илиева от Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания – Балчик; 2 място: Йордан Яворов Стоилов - 11г. от ОУ „Антим I“ гр. Балчик; 1 място: Станислава Димитрова Стоянова - 12г. от 5 клас от ОУ „Антим I“ гр. Балчик.
Отличените деца получиха и грамоти от Областна дирекция на МВР Добрич, които бяха връчени от началник сектор Пътна Полиция - главен инспектор Жулиян Минев.
Мероприятието завърши с послания, прочетени от Никол Мустафова от 1 а клас от СУ „ Христо Ботев“ гр. Балчик, Нора Петкова от 1 б клас от ОУ „Антим I” гр. Балчик и Кристиян Райков – ЦДГ „Чайка“ гр. Балчик.

Гости на събитието бяха още началниците на районните управления на МВР в Балчик и Каварна - старши инспектор Даниел Красимиров и гл. инспектор Ангел Паянев, Даниела Игнатова –председател на Районен съд-Балчик, прокурор Цветелина Куманова и прокурор Тодор Димов от Териториално отделение – Балчик при Районна прокуратура Добрич, Митко Петров и Димитрин Димитров – заместник-кметове на Община Балчик, Виктор Лучиянов – председател на Общински съвет – Балчик и други.Коментирайте
Подобни новини
Аглика Генова и Любен Димитров откриват „Дни на класиката в Балчик“
Аглика Генова и Любен Димитров откриват „Дни на класиката в Балчик“
Първа вечер на „Джаз под звездите“ в село Камен бряг (СНИМКИ)
Първа вечер на „Джаз под звездите“ в село Камен бряг (СНИМКИ)
Джаз под звездите - днес и утре в с. Камен бряг
Джаз под звездите - днес и утре в с. Камен бряг
Рушаща се сграда в центъра на Тервел ще се превърне в комплекс с общински жилища
Рушаща се сграда в центъра на Тервел ще се превърне в комплекс с общински жилищаЯндекс.Метрика