Начало >Добруджа >Общество

Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори

29.04.2024 г. 16:25:26 ч.
/
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Листата на ПП "Възраждане" в Добрич за предсрочните парламентарни избори на 9 юни включва девет кандидати. Това стана ясно по време на пресконференция днес. Водач на листата отново е Константина Петрова - народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание.
Благодаря на ръководството на ПП „Възраждане” и областните структури, които ми гласуваха доверието отново аз да бъда водач на листата за 8 МИР Добрич, каза тя в началото на пресконференцията и припомни акценти от работата си като депутат в 48-ото и 49-ото Народно събрание. Сред тях е участие и работа в Комисията по туризъм и Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, както и работа  в редица законодателни инициативи, сред които законопроект за изменение и допълнение на закона за устройството на Черноморското крайбрежие, законопроект за изменение  на закона за устройство на  територията, законопроект за изменени и допълнение на закона за предучилищно и училищно образование, проект на решение за мораториум върху промяна на предназначението на земеделски земи, държавна и общинска собственост, за изграждане на фотоволтаични паркове и други.
На второ място в листата е Марин Попов от град Балчик - председател на партийната структура там. Има богат професионален опит в различни сфери на търговията и индустрията. В момента развива собствен бизнес в областта на електроинженерните услуги.
На трета позиция е Калинка Николаева от град Генерал Тошево. Тя е председател на ПП „Възраждане” в гр. Генерал Тошево. Работи в сферата на търговията. Има професионален опит в банковото дело.
На четвърта позиция е Георги Джендов – председател на групата общински съветници в гр. Добрич. Кандидат е и за евродепутат.
Петото място в листата с кандидати за народни представители в 50-ото НС е за родения в Добрич Георги Георгиев. Той е зам.-председател на ПП „ Възраждане”, член на националното й ръководство. Работи като главен счетоводител в международна фирма.
На шесто място е Дилян Димитров от Балчик. Работи в сферата на търговията с вино и спиртни напитки.
Седми в листата е Димчо Димчев - народен представител в 49-ото Народно събрание, избран от област Кюстендил. Кандидат е и за евродепутат. Бил е председател на най-голямата емигрантска организация на партията, а именно тази в Лондон, Англия.
Осмото място е отредено на Живко Димитров от Добрич. Работи като търговец на охранителна техника.
На девето  място е Искрен Събев - председател на ПП „Възраждане” в община Добричка.
Константина Петрова изброи и някои от партийните приоритети в предизборната кампания. Сред тях: запазване на неутралитет в конфликта между Русия и Украйна, неприемане на еврото като официална валута, преди да бъде проведен референдум за това, прекратяване на договора с НАТО и недопускане на чужди военни сили на територията на България.
Приоритети в кампанията ще бъдат още предоговарянето на  членството на страната ни в ЕС, както и мигрантската криза и нейното овладяване.
По думите й добрата инфраструктура в региона ще го направи по-привлекателен за инвестиции. Важни за партията са и политики, насочени към подкрепа на малките и средни земеделски производители и животновъди, както и такива, които са свързани със запазването на северното Черноморие от презастрояване и други.

Коментирайте
Подобни новини
Малчуганите от ДГ „Първи юни” в Добрич подредиха библиотека под дърветата в ЦЗПЖ
Малчуганите от ДГ „Първи юни” в Добрич подредиха библиотека под дърветата в ЦЗПЖ
Прогноза за времето в петък
Прогноза за времето в петък
Павел Павлов: Един от проблемите на общините в област Добрич е липсата на транспортна свързаност
Павел Павлов: Един от проблемите на общините в област Добрич е липсата на транспортна свързаност
Европа директно - Добрич представи кампанията „Използвай гласа си, или друг ще реши вместо теб” (ВИДЕО)
Европа директно - Добрич представи кампанията „Използвай гласа си, или друг ще реши вместо теб” (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика