Начало >Добруджа >Общество

ЛРД-Добрич открива новия ловен дом на събор в събота (ВИДЕО)

01.09.2022 г. 10:23:57 ч.
/
ЛРД-Добрич открива новия ловен дом на събор в събота (ВИДЕО)
125-годишнината от началото на организирано ловно движение в Добрич, ще бъде отбелязана на събор на 3 септември /събота/ на територията на ловно-стрелковия комплекс в местността Кобаклъка. По време на събитието официално ще бъде открит новопостроеният ловен дом на сдружението. Това е моя мечта, още от 2005 година, когато станах начело на сдружението, заяви на пресконференция Илия Михайлов – председател на УС на сдружение „ЛРД-Добрич“. Той призна, че е било много трудно реализирането на тази цел. Работата е започнала още през 2013 г. с действия по закупуването на терен от 3 декара, на който се намира ловно-стрелковият комплекс в Кобаклъка. След 6-7 години се е стигнало до промяна на предназначението на терена и закупуването му. Първоначалният проект за ловния дом е бил за две нива с двойно по-голяма разгърната площ, но заради много голямата сума, платена за закупуването на терена от горския фонд – 65 хиляди лева, е принудило сдружението да преработи проекта – на едно ниво. Навремето имахме ловен дом, който се намираше на 200 метра от стрелбищния комплекс, но ни беше отнет без никакво основание, каза Михайлов. Той обърна внимание на факта, че ЛРД-Добрич е едно от най-големите сдружения в България с 33 дружинки и близо 1000 ловци. Затова по думите му е важно сдружението да има свой ловен дом. Той ще се ползва от всички 33 дружинки, членуващи в сдружението, подчерта Михайлов.
Оформена е и зона за нарезно оръжие, отговаряща на всички стандарти, като има издаден лиценз за ползване на стрелбището.
На събора в събота ще бъдат връчени редица отличия. Трима души ще бъдат отличени със званието „заслужил деятел на Националното ловно-рибарско сдружение“. Посмъртно ще бъде почетен проф. Христо Контев, който е имал много трудове, свързани с лова. Неговият син Кирил Контев, който ще получи наградата, ще подари на ЛРД-Добрич всички материали на своя баща, посветени на лова.
Другите двама, които ще получат званието „заслужел деятел“ са Николай Бончев, чиято строителна фирма е помогнала много за изграждането на ловния дом и Христо Христов – дългогодишен председател на дружинката в Паскалево.
Грамоти ще бъдат връчени и на изявени ловци, председатели на дружини и ветерани. Ще бъдат връчени награди на победителите от състезанието по ловна стрелба, проведено миналата седмица.
В самия ловен дом ще бъде подредена изложба с трофей, дело на препаратора Стоян Нонев.
За присъстващите ще има курбан, ще бъде разиграна томбола с много награди и музикална програма с участието на ансамбъл „Добруджа“ и оркестър „Извор“.



Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Гран При от "Сарандев" за Александра Георгиева от Бургас
Гран При от "Сарандев" за Александра Георгиева от Бургас
На 25.05.2024г. изтичат сроковете за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия
На 25.05.2024г. изтичат сроковете за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия
Прогноза за времето в събота
Прогноза за времето в събота
ИЗБОРИ 2024: "Има такъв народ" с цел да върнат здравия разум в следващия парламент
ИЗБОРИ 2024: "Има такъв народ" с цел да върнат здравия разум в следващия парламент



Яндекс.Метрика