Начало >Добруджа >Общество

Мартин Кръстев:Искаме да представим един различен поглед към българския фолклор (ВИДЕО)

28.01.2022 г. 16:54:54 ч.
/
Мартин Кръстев:Искаме да представим един различен поглед към българския фолклор (ВИДЕО)
„Идеята ми за издаване на музикален албум е от няколко години, но ми трябваше време, в което окончателно да изчистя своята концепция”, споделя за Медийна група „Добруджа” дванадесетокласникът от СУ „Св. Климент Охридски” в Добрич Мартин Кръстев, който в края на миналата година спечели финансиране за своя музикален проект - озаглавен „Musical Dreams / „Музикални мечти“  от Национален фонд „Култура”.
Той цели издаването на албум, който ще се разпространява в онлайн пространството. Албумът ще съдържа седем произведения и е с продължителност от 20 минути. Място в него намират различни стилове музика – фолклор, съвременна българска класика, джаз и други. „Надявам се да докосне сетивата на всички, които го чуят”, казва още младият човек.
По думите му идеята на  участниците в музикалния проект, чиито инициатор е Мартин Кръстев, е представяне на фолклора по един малко по-различен начин, пречупен през призмата на класическата хармония.
Седем души се включват в създаването на албума, като по-голямата част от тях вече са студенти. „Всички сме различни по темперамент, характер и с различно виждане за света, но това, което ни обединява, е любовта към музиката и стремежа да направим нещо, което да оставим след нас”, допълва Мартин Кръстев.
Предстои изработката и на клип по авторската песен на Мартин Кръстев „Wish”,  който ще бъде излъчен през март. Проектът предвижда още и клип – репортаж, запознаващ аудиторията с участниците в проекта, както и с причината, провокирала ги да се обединят и да го създадат.

Репортаж на Даниела Русева и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ВАС окончателно: Отказът на РИОСВ за проучване на газ в Добруджа е незаконосъобразен
ВАС окончателно: Отказът на РИОСВ за проучване на газ в Добруджа е незаконосъобразен
Имунизация срещу Covid-19 се извършва и в Подвижния ваксинационен пункт  в Добрич
Имунизация срещу Covid-19 се извършва и в Подвижния ваксинационен пункт в Добрич
Прогноза за времето в сряда
Прогноза за времето в сряда
Препоръки на МЗ във връзка с нарастващия брой на случаите на COVID-19 в страната
Препоръки на МЗ във връзка с нарастващия брой на случаите на COVID-19 в странатаЯндекс.Метрика