Милен Николов от Добрич помага на Стилиян Петров в организирането на супермач със световни и европейски шампиони

24.06.2023 г. 16:42:44 ч.
/
Милен Николов от Добрич помага на Стилиян Петров в организирането на супермач със световни и европейски шампиони
Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров ще събере български и чуждестранни футболни звезди в „Мач на надеждата“ на 6 септември, от 17.00 часа, на националния стадион „Васил Левски“ в София. Билетите вече са в продажба на сайта bilet.bg., а събраните средства ще бъдат дарени на болници в България, в които се лекуват пациенти с онкологични заболявания.
Феновете на футбола в България ще останат приятно изненадани от следващите обявени имена в „Мач на надеждата“, като сред тях има световни и европейски шампиони, носители на КЕШ и на Шампионската лига, на Златната топка и Златната обувка. Това съобщи за медийна група „Добруджа“ добричлията Милен Николов, който е съорганизатор на „Мач на надеждата“.

Милен Николов е роден през 1989 г. в Добрич. Завършил е местната Езикова гимназия "Гео Милев". Притежава магистърска степен по „Спортен мениджмънт“ от НСА „Васил Левски“. От 2016 г. заема ръководни постове в професионалния футбол - във „Витоша“ (Бистрица), „Янтра“ (Габрово) и ЦСКА 1948. Милен Николов е съосновател и партньор в сдружение „Бъдеще чрез спорт“, с което организира футболни лагери, турнири и треньорски семинари у нас. Неправителствената организация три години бе официален партньор на италианския гранд „Интер“ и организира съвместно с него Inter Academy Camp Bulgaria през 2018, 2019 и 2021 г. Милен Николов е и един създателите на платформата Bulgarian Football Shirts - най-голямата колекция от оригинални мачови екипи, представяна някога у нас.


- Разкажи ни, какво ще се случва на 6 септември на националния стадион?
Бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров ще направи своеобразен бенефис, защото той нямаше възможност да се сбогува с българската публика, заради заболяването, което сложи преждевременно край на кариерата му. Този бенефис ще бъде благотворителен двубой, организиран от фондацията му. Всички събрани средства ще бъдат дарени на различни болници в България за лечение на онкологични заболявания, както и за отделни индивидуални каузи - за деца и младежи с това заболяване. Както Стилиян Петров отбеляза, да преминеш през такова тежко заболяване не е само въпрос на финанси, но и на сила и воля да преодолееш това препятствия. Затова в тези моменти е много важна и психологическата подкрепа.
- На пресконференция, в която участвахте заедно със Стилиян Петров и Михаил Александров, бяха обявени първите имена в двата състава - Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров и Мариян Христов за България и Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия и Неманя Видич за световния отбор. Те ще бъдат водени съответно от Димитър Димитров – Херо и Мартин О‘Нийл. Да очакваме ли и следващите обявени имена да бъдат от такава висока класа?
Това е само началото. Феновете на футбола в България ще останат изненадани от останалите имена, които в най-скоро време ще бъдат обявени. Предстои да бъдат обявени
- Билетите вече са в продажба и смятам, че е добре феновете да побързат, защото стадионът може да се окаже тесен за всички желаещи…Силно се надяваме да се стигне дотам. В голяма степен е плюс, че 6 септември е официален празник и хората от провинцията също ще могат да дойдат по-лесно до София. Обмисляме и начини хората, които няма да присъстват, да могат да подкрепят каузата. В най-скоро време ще обявим дарителска сметка.
- Какво е за теб участието в една подобна инициатива?
Като фен на футбола и като човек, който е следил кариерата на Стилиян Петров и се радвал на играта му, за мен е огромно лично удовлетворение да бъда до него и да участвам в организацията на този двубой, да обменяме идеи и да търсим заедно начина, по който да направим най-доброто и незабравимо преживяване за феновете. Стилиян Петров е едно обикновено момче, което тръгва от Монтана и успява да стигне до футболните висини. Игра в два емблематични клуба на Острова – „Селтик“ и „Астън Вила“. Когато клуб като „Астън Вила“ е избрал за капитан едно момче от България, това говори много за характера и духа му. Но не шампионските титли със „Селтик“, индивидуалните награди в „Астън Вила“ или рекордът в националния отбор, а подкрепата, която той получи от цял свят през 2012 и 2013 г., е най-голямата оценка за неговата работа.
- Трудна ли е организацията на едно такова събитие и трудно ли е да убедите такива световни звезди да дойдат в България?
Разговорите с тях ги води лично Стилиян Петров. Те са негови приятели, бивши съотборници или съперници. Разбира се, и той някъде среща трудности, защото много от тях имат ангажименти в клубове, УЕФА, ФИФА или национална футболна федерация. Като цяло обаче, доста бързо и лесно тези големи имена с желание откликват и гарантират, че ще присъстват на двубоя в София.
- С кой от петте обявени играчи дотук в световния отбор Вие лично чакате с най-голямо нетърпение срещата?
Не съм срещал досега Рой Кийн и ще ми бъде много интересно да се запозная с него. Определено той е от тези футболисти, които не те оставят безучастен и не можеш да си безразличен към тях – или ги обичаш, или ги ненавиждаш. Така че ще бъде интересно. Но бъдете сигурни, че ще обявим още много интересни играчи и в двата отбора.

Коментирайте
Подобни новини
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми



Яндекс.Метрика