Начало >Добруджа >Общество

Министър Димитров: Преосмисляйки туризма, трябва да преосмислим и поведението си към него

27.09.2022 г. 13:48:39 ч.
/
Министър Димитров: Преосмисляйки туризма, трябва да преосмислим и поведението си към него
След почти две години на трудности, днес се намираме във време на промени, на възход и на преосмисляне – преосмисляне на ценностите, на начините как да подходим към реализирането на съвременен туризъм в една дигитална епоха и към създаването на успешен туристически продукт, който да ни върне към нормалността. Това заявява служебният министър на туризма д-р Илин Димитров в обръщение по повод Световния ден на туризма, който се отбелязва на 27 септември.

Мога да ви уверя, че ние от своя страна, като министерство и служебен кабинет, правим всичко възможно да помогнем на сектора, да подготвим необходимите законови рамки и да осъществим кризисните политики, които не търпят отлагане и изискват решителни мерки. Помагаме, въпреки извънредните събития, които ни донесе 2022 година, за да изведем съвременния туризъм на едно ново ниво и да утвърдим бранд България като синоним на красота, сигурност, разнообразие на туристическия продукт и неповторимо изживяване през цялата година.

Има още нещо, което ще ни даде ключ към успеха. Когато говорим за бранд България, преосмисляйки туризма, трябва да преосмислим и поведението си към него, да преосмислим отношението си към всичко, което ни заобикаля. Защото ако ние самите не се превърнем в най-големите застъпници и защитници на собствения си продукт и труд, няма как да успеем, няма как да уверим и останалите, че си заслужава да предпочетат България като дестинация. Убеден съм, че единственият начин да успеем в дългосрочен план е да работим със сърце и отдаденост, а държавата и бизнесът да бъдат партньори в това начинание.

Преосмисляйки туризма, да не забравяме също така и това, че той е преди всичко индустрия на забавлението, където доброто настроение и добрите новини, гостоприемството, позитивизмът и усмивката са висша ценност.

Отвъд цифрите, данните и анализите, следвайки мотото „Да преосмислим туризма“, има още много, много, което да направим… да заживеем в дигиталната епоха и да направим необходимото, за да рекламираме България като световна дестинация с култура и природни богатства, които само могат да ни накарат да се гордеем. Държава, която може да претендира да е една от люлките на цивилизацията, с най-старото в света обработено злато, което има юбилей през тази година. Държава, която има най-старата история в Европа и е дала един от световните езици.

Дестинация, която може да предложи изобилно богатствата си – на второ място по брой минерални извори, с най-горещия гейзер в Европа и много амбиции да развива този сегмент в контекста на уелнес и здравния туризъм, и на трето място по културно-исторически обекти на стария континент след Италия и Гърция. Пресечна точка на величествени планини, море със златни пясъчни плажове и почти вълшебен лечебен климат. Земя, в която можеш да приключенстваш, да почиваш активно, спортувайки или да си бохем, който се наслаждава на вкусни кулинарни изкушения, винен туризъм, богат фестивален и градски живот, да си модерен дигитален номад или да се завърнеш към миналото и да се потопиш историята, посочва министър Димитров.

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в петък
Прогноза за времето в петък
ОИЦ-Добрич се включи в провелата се днес трудова борса в сферата на туризма
ОИЦ-Добрич се включи в провелата се днес трудова борса в сферата на туризма
Ученици от Добрич се запознаха с трудовите правоотношения по време на лекция в Окръжен съд
Ученици от Добрич се запознаха с трудовите правоотношения по време на лекция в Окръжен съд
50 фирми на „Пчеломания” от днес до събота в Добрич (ВИДЕО)
50 фирми на „Пчеломания” от днес до събота в Добрич (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика