Начало >Добруджа >Общество

Министър Галя Кондева откри кабинет с нов, модерен рентгенов апарат в МБАЛ - Добрич (ВИДЕО)

14.06.2024 г. 14:08:08 ч.
/
Министър Галя Кондева откри кабинет с нов, модерен рентгенов апарат в МБАЛ - Добрич (ВИДЕО)
От днес МБАЛ-Добрич разполага с нов дигитален графично-скопичен рентгенов апарат. Кабинетът, в който е разположена новата придобивка в отделението по „Образна диагностика”, беше открит официално днес от служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева и директора на болницата д-р Георги Желязков.
Усилията на Министерството на здравеопазването са насочени към пълна подкрепа на областните болници. За мен това е второ посещение в тази болница и изразявам удовлетвореността си от екипа, който  постига всички необходими стандарти за образна диагностика  в лечебното заведение и страната, заяви министърът. Новият апарат, марка „Сименс”, е висок клас дигитален рентгенов апарат, които ще осигури една освен качествена, но и безопасна и бърза услуга, допълни тя.
Директорът на МБАЛ-Добрич д-р Георги Желязков благодари на здравното министерство за оказаната финансова подкрепа при осъществяване на идеята.
По думите на д-р Валентин Димитров - началник на отделението по „Образна диагностика” новият апарат ще повиши информативността на изследванията. Това е апарат от ново поколение, който има висока резолюция и дава възможност за нови изследвания. От една страна се повишава информативността , но от друга страна се намалява лъчевото  натоварване за пациента и за персонала, нещо, което е много важно, заяви той.  
Пред журналисти д-р Галя Кондева коментира, че не е очаквала да има такова „Спешно отделение”в добричката болница и така структурирано отделение по „Образна диагностика”, което показва, че когато има добър мениджмънт, подкрепа и желание, нещата могат да се случват.  Тази болница е пример за други лечебни заведения, категорична беше тя.
На събитието присъстваха областният управител Румен Русева, зам.-кметът Владимир Трендафилов, народните представители Мая Димитрова и Константина Петрова, лекари и медицински персонал, и други.
 
Репортаж на Даниела Русева и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в неделя, 21 юли
Прогноза за времето в неделя, 21 юли
Живущите около Градския парк с нарушено водоподаване поради авария
Живущите около Градския парк с нарушено водоподаване поради авария
Жълт код за високи температури е в сила за цялата страна
Жълт код за високи температури е в сила за цялата страна
Илинден е
Илинден еЯндекс.Метрика