Начало >Добруджа >Регионални

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева откри фабрика за рапани в Каварна (ВИДЕО)

15.05.2015 г. 14:50:55 ч.
/
Министърът на земеделието и храните Десислава Танева откри фабрика за рапани в  Каварна (ВИДЕО)
Министърът на земеделието и храните Десислава Танева и кметът Цонко Цонев  прерязаха лентата на  фабрика за преработка на рапани в Каварна. Tя  се намира в квартал "Хаджи Димитър".  Направената за нея инвестицията е в размер  на 2 млн. лева. Инвеститор е фирма „Електа 03" ООД, а 1.5 млн.лева  от финансирането е по  Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство", по проект, одобрен от Местната инициативна рибарска група „Шабла - Каварна - Балчик". Към момента заетите в производството са 70 души, като този брой ще нарасне до  157 души.
В своето приветствие министър Десислава Танева поздрави инвеститора за това, че се е възползвал от програмата и нейните възможности за разкриване на нови работни места и пожела да се възползва и от новата, за увеличение на мощностите и работната ръка.  „Това е програма, която е много интересна за този район”, отбеляза министърът. Старата програма  приключва в края на годината. Нейният бюджет бе в размер на 188 милиона лева. Разплатените средства до момента са в размер на 62%, припомни Танева. Тя анонсира параметрите на програма за период 2014-2020 г.
„Бюджетът на новата програма е в размер на 113 милиона евро. От тях 88 милиона са европейски средства.Тя е със 6 приоритета, като по два от тях  вече има потвърждение от комисията за одобрение, изпратени са още два. До края на юни програмата за морско дело и рибарство за програмен период 2014 -2020 година да бъде изпратен в комисията. Официалното одобрение се очаква до края на годината и когато го получим ще представим и индикативен график за представянето на съответните приоритети. Бюджетът е по-висок, интересът е голям. Вярвам, че ще разпишем много по-добри критерии и механизми за управление на програмата, за да избегнем скандалите, които съпътстваха част от управлението на старата програма”, заяви министър Д. Танева. 

Виж видеото

Източник:Вестник ГЛАС

Коментирайте
Подобни новини
Ловците трябва  да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
Ловците трябва да предават проби за изследване за АЧС и трихинелоза от отстреляните диви свине
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
ЦИК предлага на президента да насрочи частичен избор за кмет на с. Присад
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври
Община Добричка публикува информационен лист за референдума на 27 октомври
Хората в Дебрене не останаха без питейна вода благодарение на близките естествени чешми
Хората в Дебрене не останаха без питейна вода благодарение на близките естествени чешми



Яндекс.Метрика