Начало >Добруджа >Общество

Млади философи очакват въпросите ви за случаи на социална изолация и стрес (ВИДЕО)

09.04.2020 г. 10:54:36 ч.
/
Млади философи очакват въпросите ви  за случаи на социална изолация и стрес (ВИДЕО)
 Младият преподавател по философия  и начален  учител в ЧЕУ“Леонардо Да Винчи“ –Добрич Камен Киров е убеден в полезността на филосовското консултиране. Преди десетина дни той обяви, че екипът на „ОнтоИдея“, осъзнавайки социалната ситуация в България и по света, предоставя безплатно и безвъзмездно философско консултиране на всеки, който се нуждае. В тази новосформирана организация за бързо реагиране. Предвид социалната ситуация в момента, въпроси могат да бъдат свързани със зачестилите случаи на социална изолация (различна от физическата такава), застрашеното социално единство и сплотеност на обществото, изпадналите в противоречие и невъзможност за предприемане на разумни действия, обяснява за МГ“Добруджа“ Киров.
Философското консултиране е услуга, при която човек получава професионална помощ за това как да се справи с противоречия. Основното средство на философското консултиране са философските категории, понятия и идеи, с което се различава от другите видове консултиране.Зад идеята стоят  дипломирани философи с дългогодишен опит в практическата и приложната философия - Философия с деца, Философско консултиране, Философски изследвания на продукти и услуги.
 Във връзка с фестивала „(Не) възможното  образование“, който разбираемо беше отложен, Камен Киров съобщи, че са намерили алтернативен вариант за срещата ни с Теодосий Теодосиев, а за срещата с Ненасилствената комуникация (Емпатийното общуване) имат още по-добро решение.На 11.04 (събота) от 10:00 до 12:30 ще има възможност да  се направи онлайн прожекция и дискусия за метода на психолога д-р Маршал Розенберг.За целта ще се използва платформата Zoom, а гости за дискусията ще бъдат обучители от Communication Academy - организацията, провеждаща обучения по ННК за родители, учители, младежи и хора от всички възрасти и интереси в България.
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Няма пряка опасност за живота на жената, пострадала при свлачището край Албена (ВИДЕО)
Няма пряка опасност за живота на жената, пострадала при свлачището край Албена (ВИДЕО)
Министърът на туризма иска решаване на казуса със средствата за хотелиери, приютили бежанци
Министърът на туризма иска решаване на казуса със средствата за хотелиери, приютили бежанци
Времето в сряда
Времето в сряда
Пълно съдействие и подкрепа заяви областният управител при посещение на активизираното свлачище
Пълно съдействие и подкрепа заяви областният управител при посещение на активизираното свлачищеЯндекс.Метрика