Начало >Добруджа >Криминални

Мъж от Добрич, подпалил автосервиз, отива на съд

02.06.2023 г. 13:25:21 ч.
/
Мъж от Добрич, подпалил автосервиз, отива на съд
36-годишен мъж от Добрич ще бъде съден по обвинителен акт на Окръжната прокуратура за това, че запалил автосервиз и намиращото се в него оборудване, като е имало опасност пожарът да се разпростре върху други имоти и от случая са последвали значителни вреди за собствениците им. Той бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 330, ал.3, във връзка с ал.2, т.2 във връзка с ал.1 от НК.
На 24 юни 2020 г. Л.Ф. посетил автосервиз в град Добрич по повод възникнал технически проблем с автомобила му. След като повредата била установена, мъжът оставил колата за ремонт. Няколко дни работата вървяла добре, но трябвало да спре за известно време, тъй като се наложило автомонтьорът да замине извън града. Задържането на колата му подразнило обвиняемият. Той опитал да убеди майстора, че има спешна нужда от автомобила си, но това не променило обстоятелствата.
На 28 юни вечерта, силно афектиран, Л.Ф. закупил бензин от бензиностанция в Добрич, снабдил се и с вестник и тръгнал към сервиза, в който се намирала колата му. Обадил се на собственик му и заявил, че вече не му бил нужен автомобила и се заканил да запали помещението.
Непосредствено след това обвиняемият изпълнил заканата си – изсипал запалителната течност върху входните врати на сервиза, след което ги запалил. Прибрал се в дома си, а след известно време решил да се върне на местопрестъплението. Там бил задържан от полицейски екип, отзовал се на подаден сигнал от собственика на автосервиза.
Назначените след потушаване на огъня експертизи установили, че нанесените от пожара щети възлизали на 20 228, 80 лева, като било застрашено и имущество за още 14579,57 лева.
Предстои делото срещу Л.Ф. да бъде насрочено за разглеждане във Окръжен съд - Добрич. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок три до дванадесет години.
Източник:Пресцентър Апелативна прокуратура - Варна

Коментирайте
Подобни новини
В Добрич заловиха мъж, носещ амфетамин в себе си
В Добрич заловиха мъж, носещ амфетамин в себе си
В Каварна хванаха мъж да шофира с амфетамин
В Каварна хванаха мъж да шофира с амфетамин
Съдът в Добрич потвърди присъда за управление на автомобил след употреба на алкохол
Съдът в Добрич потвърди присъда за управление на автомобил след употреба на алкохол
И Апелативният съд отказа по-лека мярка за неотклонение на обвинен в убийство в парк в Добрич
И Апелативният съд отказа по-лека мярка за неотклонение на обвинен в убийство в парк в ДобричЯндекс.Метрика