Начало >Добруджа >Регионални

На 27 май започват фолклорните регионални прегледи в община Добричка

27.05.2023 г. 08:23:42 ч.
/
На 27 май започват фолклорните регионални прегледи в община Добричка
Стартът на традиционните фолклорни прегледи на художествената самодейност „Добруджа, обич моя!“, които се провеждат ежегодно в община Добричка, ще бъде даден в 12.00 ч. на 27 май в село Козлодуйци.
Регионалните прегледи на художествената самодейност са своеобразни фолклорни празници, които предшестват фолклорния събор "Песни и танци от слънчева Добруджа" край село Дебрене. Те ще се проведат в четири читалища и ще дадат възможност на живеещите в селата да бъдат първите зрители на талантливите певци и танцьори, които ще представят община Добричка на събора "Песни и танци от слънчева Добруджа" на 24 юни.
12.00 е началният час на Първия фолклорен регионален преглед, който ще даде възможност за представяне на самодейците от  осем читалища в община Добричка. На сцената на Народно читалище „Христо Ботев – 1941“ ще излязат фолклорни изпълнители от селата Козлодуйци, Смолница, Лясково, Камен, Златия, Котленци, Славеево и Ловчанци. На откриването на събитието ще присъства и кметът на Община Добричка Соня Георгиева.
Читалищата в Дончево, Карапелит и Паскалево ще бъдат домакини на фолклорните празници на 4, 10 и 17 юни. Участниците в регионалните прегледи ще имат възможността да се изявят и на четирите естради в местността Славната канара край  Дебрене на 24 юни.
Източник:Община Добричка

Коментирайте
Подобни новини
Любителите на фолклора се събраха в Бранище за деветата хоротека (СНИМКИ)
Любителите на фолклора се събраха в Бранище за деветата хоротека (СНИМКИ)
Бинка Добрева ще бъде гост на днешната хоротека в Бранище
Бинка Добрева ще бъде гост на днешната хоротека в Бранище
Стартираха  прегледите на художествената самодейност „Добруджа, обич моя!“
Стартираха прегледите на художествената самодейност „Добруджа, обич моя!“
Три села с нарушено водоподаване в събота
Три села с нарушено водоподаване в съботаЯндекс.Метрика