Начало >Добруджа >Регионални

Над 1,9 млн. лева за дейност „Чистота“ предвижда Община Добричка за 2023 г.

26.11.2022 г. 09:07:08 ч.
/
Над 1,9 млн. лева за дейност „Чистота“ предвижда Община Добричка за 2023 г.
Общинският съвет на Община Добричка ще гласува на предстоящата сесия на 30 ноември, план-сметката за дейност „Чистота“ за 2023г.  Общата заложена сума е над 1,9 милиона лева.  
За сметосъбиране и сметоизвозване са предвидени 571 484 лева. 
Практиката от предходната 2022 год. за изпълнение на услугата показва, че честотата на извозването на съдовете за събиране на отпадъци в повечето населени места, отговаря на темпа на запълването им и поради тази причина кратностите на извозване през предстоящата 2023 г. се запазва, като в по-големите населени места, като Батово, Бранище, Плачидол и Славеево, както и населените места, в които населението се увеличава през летните месеци е предвидено събирането да се извършва веднъж седмично, се посочва в докладната записка на кмета Соня Георгиева.
Дейността ще се осъществява от три сметосъбиращи автомобила, като за второто шестмесечие е предвидено включването на четвърти специализиран автомобил. Финансирането на доставката му ще се осигури при наличен целеви преходен остатък от 2022г.
 
За обезвреждане на битовите отпадъци, са заложени 817 101 лева, а за чистота на териториите за обществено ползване, са предвидени 517 556 лева. 
Сумата включва разходи за почистване на нерегламентирано изхвърлени отпадъци, поддържане на площади, паркове и други територии за обществено ползване, в т.ч. косене на тревни площи, метене и събиране на листа и други отпадъци.
Планирани са разходи в размер на над 390 хиляди лв. за осигуряване на 53 нещатни бройки по трудово правоотношение, в т.ч. 28 цели (8 часа) и 50 (4 часа) половини, и за наемане на лица по граждански договор, които ще поддържат териториите за обществено ползване.

При такса битови отпадъци не са планирани промени, е видно още от докладната.

Коментирайте
Подобни новини
Живко Желев:Местен да води листата на БСП за област Добрич (АУДИО)
Живко Желев:Местен да води листата на БСП за област Добрич (АУДИО)
В Тервел отварят киносалон по европроект
В Тервел отварят киносалон по европроект
Изложбата "От киноцентъра до музейната витрина" ще гостува в Тервел
Изложбата "От киноцентъра до музейната витрина" ще гостува в Тервел
Родственик на Васил Левски ще се срещне с ученици и читалищни секретари в село Божурово
Родственик на Васил Левски ще се срещне с ученици и читалищни секретари в село БожуровоЯндекс.Метрика