Начало >Добруджа >Общество

Над 26 500 лв. събраха на бала за каузата „Да помогнем на Сиси да проходи“ (СНИМКИ)

14.10.2023 г. 14:17:16 ч.
/
Над 26 500 лв. събраха на бала за каузата „Да помогнем на Сиси да проходи“ (СНИМКИ)
При огромен успех премина благотворителния бал в подкрепа на каузата „Да помогнем на Сиси да проходи“. Събитието се проведе снощи в ресторант „Ер Ка“, като на него присъстваха над 480 човека, които откликнаха на поканата да помогнат за набирането на средства за лечението на 33-годишната Станислава Петрова от Добрич, която след катастрофа преди близо 4 години е прикована в инвалидна количка.
26 575 лева бяха събрани от бала, който включваше томбола и благотворителен търг с предмети, изработени специално за събитието.
Освен това в сметката на Станислава вече има над 48 хиляди лева. Това значи, че вече са събрани над 75 хиляди лева от необходимите за процедурите в Турция 110 хиляди.
За доброто настроение на присъстващите се погрижиха домакините от орк. „Мега“, група „Старт“, оркестрите „Шувари и „Гочев Бенд“, участниците в "Гласът на България" Александър Петров, Максим Панайотов, Яница Кънева и Теа Йорданова, Клуб за народни танци „Пъстър хоровод“, детска танцова школа „Жътвари“, малките гайдари от СУ „Св. Климент Охридски“ и др.
Организаторите на събитието - Димитър Димитров и Пламена Александрова влязоха в ролята на водещи, а Корнелия Михалева се погрижи да запечата най-хубавите моменти от вечерта.
Каузата бе подкрепена и от актьора Христо Мутафчиев. В понеделник (16 октомври), в ДТ „Йордан Йовков“ ще има и благотворително представление на „Църква за вълци“, от което приходите ще бъдат също за Сиси.

Каузата за Станислава е подкрепена и в Германия. Българи, собственици на Клуб „Параноя“ в град Ноймюнстер, се включват в благотворителната инициатива, като за гостуването тази вечер на певеца Сашо Роман, ще бъде поставена кутия за дарения.
 
Припомняме, средствата, които се събират, са необходими за лечение на Станислава в Турция, чрез вливане на стволови клетки. Процедурите – 4 вливания и последващата двумесечна рехабилитация струват около 110 хиляди лева.
 
Друг начин, по който може да се помогне на Сиси, е по Дарителска сметка в банка ОББ клон Добрич.
IBAN: BG36UBBS80021092761840
Титуляр: Станислава Тихомирова Петрова.


 

Коментирайте
Подобни новини
На 102 години почина Славка Попова
На 102 години почина Славка Попова
Рисунки от областния етап на конкурса „С очите си видях бедата” са подредени в  Регионална библиотека ”Дора Габе”
Рисунки от областния етап на конкурса „С очите си видях бедата” са подредени в Регионална библиотека ”Дора Габе”
Времето на 18 април
Времето на 18 април
Подготовката за активния летен сезон в Кранево бе тема на работна среща при областния управител
Подготовката за активния летен сезон в Кранево бе тема на работна среща при областния управителЯндекс.Метрика