Начало >Добруджа >Общество

Над 26 500 лв. събраха на бала за каузата „Да помогнем на Сиси да проходи“ (СНИМКИ)

14.10.2023 г. 14:17:16 ч.
/
Над 26 500 лв. събраха на бала за каузата „Да помогнем на Сиси да проходи“ (СНИМКИ)
При огромен успех премина благотворителния бал в подкрепа на каузата „Да помогнем на Сиси да проходи“. Събитието се проведе снощи в ресторант „Ер Ка“, като на него присъстваха над 480 човека, които откликнаха на поканата да помогнат за набирането на средства за лечението на 33-годишната Станислава Петрова от Добрич, която след катастрофа преди близо 4 години е прикована в инвалидна количка.
26 575 лева бяха събрани от бала, който включваше томбола и благотворителен търг с предмети, изработени специално за събитието.
Освен това в сметката на Станислава вече има над 48 хиляди лева. Това значи, че вече са събрани над 75 хиляди лева от необходимите за процедурите в Турция 110 хиляди.
За доброто настроение на присъстващите се погрижиха домакините от орк. „Мега“, група „Старт“, оркестрите „Шувари и „Гочев Бенд“, участниците в "Гласът на България" Александър Петров, Максим Панайотов, Яница Кънева и Теа Йорданова, Клуб за народни танци „Пъстър хоровод“, детска танцова школа „Жътвари“, малките гайдари от СУ „Св. Климент Охридски“ и др.
Организаторите на събитието - Димитър Димитров и Пламена Александрова влязоха в ролята на водещи, а Корнелия Михалева се погрижи да запечата най-хубавите моменти от вечерта.
Каузата бе подкрепена и от актьора Христо Мутафчиев. В понеделник (16 октомври), в ДТ „Йордан Йовков“ ще има и благотворително представление на „Църква за вълци“, от което приходите ще бъдат също за Сиси.

Каузата за Станислава е подкрепена и в Германия. Българи, собственици на Клуб „Параноя“ в град Ноймюнстер, се включват в благотворителната инициатива, като за гостуването тази вечер на певеца Сашо Роман, ще бъде поставена кутия за дарения.
 
Припомняме, средствата, които се събират, са необходими за лечение на Станислава в Турция, чрез вливане на стволови клетки. Процедурите – 4 вливания и последващата двумесечна рехабилитация струват около 110 хиляди лева.
 
Друг начин, по който може да се помогне на Сиси, е по Дарителска сметка в банка ОББ клон Добрич.
IBAN: BG36UBBS80021092761840
Титуляр: Станислава Тихомирова Петрова.


 

Коментирайте
Подобни новини
Музеят в Ямбол ще гостува в Добрич с изложба „Кукерски игри – феерия от багри, магия и мистерия“
Музеят в Ямбол ще гостува в Добрич с изложба „Кукерски игри – феерия от багри, магия и мистерия“
Адреси с аварии във ВиК
Адреси с аварии във ВиК
Прогноза за времето на 5 март
Прогноза за времето на 5 март
Добрич е на второ място сред областите с най-висок относителен дял на бедните, сочат данни на ИСС
Добрич е на второ място сред областите с най-висок относителен дял на бедните, сочат данни на ИССЯндекс.Метрика