Начало >Добруджа >Регионални

Над 5 600 000 лв. ще бъде капиталовата програма на Община Добричка (ВИДЕО)

07.03.2023 г. 14:16:08 ч.
/
Над 5 600 000 лв. ще бъде капиталовата програма на Община Добричка (ВИДЕО)
Капиталовите и инвестиционните разходи на Община Добричка за тази година ще бъдат в размер на 5 634 198 лв. Това съобщи кметът Соня Георгиева на проведеното днес публично обсъждане на проекта за разчетите за капиталови и инвестиционни разходи. В него участваха общински съветници, кметове, кметски наместници и граждани.

Общините работим в условията на неприет държавен бюджет, отбеляза Соня Георгиева. Така капиталовите и инвестиционни разходи са на база достигнатия размер на целевата субсидия за 2022 г., както и от предоставяне на кметствата на 30% от сумата от наем и продажба на собственост в съответното населено място, собствени приходи и преходен остатък.

В проекта са заложени 4 460 032 лв. за асфалтиране на общински пътища и улици, 113 650 лв. за основни и текущи ремонти на детски градини и училища, 106 800 лв. за ремонти на читалища, 97 000 лв. за реновиране на водопроводи в населените места.

Планирано е изкърпване на асфалтовата настилка на пътищата Бдинци – Метличина, Стожер – Соколник, Стожер – Стефаново, Черна – Северци. През тази година ще бъдат ремонтирани 8 кметства, 7 читалища и 9 детски градини. В селата Алцек, Бенковски, Батово, Дебрене и Ломница ще бъдат монтирани нови детски съоръжения. В село Стефаново ще бъде ремонтиран клубът на пенсионера. 84 900 лв. са предвидени за изграждане на нови тротоари и бетонови пътеки в Козлодуйци, Славеево и Черна. В още 9 села в общината ще бъде изградено видеонаблюдение.

Кметът на Община Добричка подчерта, че включените обекти и разпределението на средствата за съответното населено място са обсъдени с всички кметове и кметски наместници.

„За четвърта поредна година акцент при подготовката на инвестиционната програма са най-неотложните проблеми и потребности в населените места. Съобразили сме с постъпилите предложения от общите събрания, представени от кметовете и кметските наместници. Стремим се надграждаме и да увеличаваме инвестициите във всяко населено място, включително и в по-малките по население. Смятам, че поддържаме общинските пътища в много по-добро състояние в сравнение с републиканската пътна мрежа“, заяви Соня Георгиева.

Репортаж на Димитър Узунов и Преслав Димитров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Завърши „Плувно лято”  2024 г. в Каварна
Завърши „Плувно лято” 2024 г. в Каварна
Седем десетилетия Университетска ботаническа градина Балчик (СНИМКИ)
Седем десетилетия Университетска ботаническа градина Балчик (СНИМКИ)
Чрез проект на Община Тервел танцьорите от ДФТА „Калинка Вълчева“ имат нови носии
Чрез проект на Община Тервел танцьорите от ДФТА „Калинка Вълчева“ имат нови носии
Веселин Маринов представи песните от новия си албум в Каварна
Веселин Маринов представи песните от новия си албум в Каварна



Яндекс.Метрика