Начало >Добруджа >Общество

Наградиха учениците на ЕГ „Гео Милев” с успехи на състезания и олимпиади на патронния празник на гимназията (ВИДЕО)

09.05.2024 г. 11:28:39 ч.
/
Наградиха учениците на ЕГ „Гео Милев” с успехи на състезания и олимпиади на патронния празник на гимназията (ВИДЕО)
Езикова гимназия „Гео Милев” отбеляза днес своя патронен празник в залата на Младежкия център. Гости на тържеството бяха началникът на Регионално управление на образованието - Добрич Светлана Василева, Велизара Митева – старши експерт по чужд език и по майчин език в РУО – Добрич, Милена Иванова – директор на гимназията от 1994 до 2021 г., Генади Ганчев – председател на Училищното настоятелство и Пенчо Владов – председател на Обществения съвет към гимназията.

Началото на училището е поставено през учебната 1971/1972 г., като част от Първа гимназия „Кирил и Методий“, в която се разкриват 4 паралелки с изучаване на немски език. През 1973 г. те се обособяват в самостоятелна немска гимназия.

За тези над 50 години над 6 000 са възпитаниците на Езикова гимназия, като те са се реализирали като лекари, учители, политици и общественици, отбеляза в своето слово директорът Миглена Василева.

Тя благодари на всички бивши и настоящи учители за постоянството, всеотдайността и усилията да превърнат учениците в личности и да утвърдят гимназията като училище с голям авторитет, богата история и силни традиции.

Миглена Василева награди учениците на гимназията, които през тази учебна година имат успешни изяви в науката, спорта и културата. Грамоти получиха учениците с призови класирания на олимпиади, състезания и фестивали.

Програмата за патронния празник включваше и музикални изпълнения на талантливи ученици.

На заседанието на Общински съвет – Добрич на 28 май ще бъде връчена почетната стипендия „Йордан Парушев”. Отличието, което носи името на първия директор на гимназията, заемал поста от 1973 до 1990 г., се присъжда ежегодно на изявен ученик от завършващия випуск с решение на Педагогическия съвет. Всички преподаватели единодушно решиха лауреат тази година да бъде Мадлен Петрова от 12 Д клас, която има много успехи на олимпиадата по история през годините.

Репортаж на Димитър Узунов и Преслав Димитров

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Александър Петров е на крачка от наградата БГ ДЕБЮТ  – нека го подкрепим!
Александър Петров е на крачка от наградата БГ ДЕБЮТ – нека го подкрепим!
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт  в Добрич
Успешна поредна кампания „Купи и дари” отчитат от Ротаракт в Добрич
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието
Избори 2024: ГЕРБ-СДС ще предложи законодателни промени за развитието на земеделието



Яндекс.Метрика